Young & Quality: nieuw DVD-label van Just4Kids. Nu met twee releases.

Just 4 Kids logo

Just 4 Kids

YOUNG & QUALITY FILMS: NIEUW DVD-LABEL VOOR JEUGDFILMS

EERSTE RELEASES: ‘MISA EN DE WOLVEN’ EN ‘STORM

Just4Kids heeft een nieuw DVD-label gecreëerd voor kwalitatieve jeugdfilms. Onder dit label worden spannende, mooi gemaakte en leuke films uitgebracht . Het doel van het Young & Quality label is om jeugdfilms meer toegankelijk te maken voor de jonge doelgroep. Veel van deze films zijn uitgezonden op televisie bij Z@pp, maar nog niet uitgebracht op dvd. Ook waren enkele films geselecteerd door het Cinekidfestival in Amsterdam.
De Young & Quality films hebben een belangrijke functie voor het onderwijs, omdat diverse maatschappelijke thema’s naar voren komen. In de film ‘Storm’ is dat het thema pesten. In de film ‘Misa en de wolven’ wordt het verschil tussen wonen op het platteland en de stad mooi neergezet.

De films die in de eerste helft van 2011 uitkomen onder het label ‘Young & Quality Films’ zijn afkomstig uit Scandinavische landen. In februari komen de Noorse film ‘Storm’ en de Zweedse film ‘Misa en de Wolven’ uit. In maart volgen de releases ‘Wallah Be’ en ‘Thousand Times Stronger’ .


Misa en de wolven

coversDe tienjarige Misa wordt al jong volwassen als haar moeder overlijdt en haar vader een nieuwe vriendin krijgt. Ze vlucht naar haar grootmoeder in Lapland. Van de stad naar de prachtige eindeloze landschappen waar haar moeder opgroeide. Geen televisie, maar wildernis om naar te kijken. Ze komt in een Nomadencultuur terecht die heilig gelooft in het leven na de dood. Daar raakt ze bevriend met de Lap Gustaf.
Misa krijgt een bijzondere band met een prachtige wolvenmoeder met twee jonge wolfjes. Als de familie van Gustaf ontdekt dat er herten zijn gedood, wordt de jacht op de wolven ingezet. Misa zet alles op alles om de wolven te redden.

                              
Productinformatie ‘Misa en de wolven’
Release dvd: 22 februari 2011
Genre: familie
Aantal minuten: 82
Taal: Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
Extra: Uitgezonden op Z@pp

Consumenten Adviesprijs: € 9,95

Storm

coversTijdens een hevige storm redt de 12-jarige Freddy een hond uit de handen van zijn gewelddadige eigenaar. Freddy noemt de hond Storm en verstopt hem in zijn kamer. Zijn vader ontdekt de hond en vindt dat hij de hond moet terugbrengen naar zijn baas. Freddy wil Storm niet terugbrengen.
De eigenaar van Storm wil de hond wel verkopen, maar dan wel voor een belachelijk hoog bedrag. Freddy koopt de hond op afbetaling en werkt keihard om het geld bij elkaar te krijgen. Helaas verdient hij niet genoeg.


Productinformatie ‘Storm’
Release dvd: 22 februari 2011
Genre: familie
Aantal minuten: 84
Taal: Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
Extra: Uitgezonden op Z@pp

Consumenten Adviesprijs: € 9,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina