Sniper 2

Recensent:
Paul Ranft
09-06-2003

Totaalbeoordeling:

4.9
DVD

Sniper 2 (DVD)
Samenvatting

Thomas Beckett (Tom Berenger) is een onderscheiden ex-marinier die in zijn diensttijd scherpschutter was bij de mariniers. Beckett wordt door de overheid gevraagd om ene Generaal Valstoria, de leider van een door oorlog geteisterd Oost-Europees land, uit te schakelen. Beckett stemt toe om de klus op te knappen maar heeft bij een moeilijke opdracht als deze hulp nodig. Hij krijgt de ter dood veroordeelde Cole (Bokeem Woodbine) als spotter toegewezen om de gevaarlijke opdracht te vervullen. Ze slagen er in om met de hulp van een lokale verzetsgroep de missie uit te voeren maar worden direct na de aanslag op de hielen gezeten door de ingehuurde volgelingen van de neergeschoten generaal. Cole weet niet te ontkomen aan de achtervolgers en wordt opgepakt. Beckett besluit om Cole niet achter te laten en stelt alles in het werk om zijn 'partner' te bevrijden…

Commentaar

In dit op zich zelf staande tweede deel van Sniper zien we Tom Berenger opnieuw optreden als scherpschutter. De plaats van handeling is ditmaal niet het oerwoud van Panama maar de kille omgeving van verwoeste steden in een land op de Balkan. Het magere onuitgewerkte scenario biedt, ondanks een aardig gevonden subplot, onvoldoende houvast om van deze film een echte kraker te maken. Ook uit het getoonde acteerspel van Berenger kan niet worden afgeleid dat hij genomineerd werd met een Oscar voor de bijrol die hij speelde in Platoon (1986). De rest van de cast is relatief onbekend en slaagt er eveneens niet in om de film naar een hoger plan te trekken. Toch is Sniper 2 niet onaardig om te zien hetgeen wordt veroorzaakt door de in beeld gebrachte actiemomenten. Met name in het tweede gedeelte van de film wordt er hevig op los geschoten en geknald dat het een lieve lust is. De film is geen hoogvlieger in zijn genre maar biedt een redelijk vertier zonder dat je als toeschouwer je druk moet maken om de inhoud.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 87 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Portugees, Spaans
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 8712609059083

Extra's

  • Trailers (3x)

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van Sniper 2 is anamorf vastgelegd in de beeldverhouding van 1.85:1. De scherpte en contrast zijn prima in de transfer behouden gebleven waardoor een gedetailleerd beeld wordt voorgeschoteld dat aangenaam is om naar te kijken. Edge-enhancement is vrijwel niet aanwezig. De donkere scènes zijn goed te volgen en de dagscènes in de openlucht worden gekarakteriseerd door een helder beeld met natuurlijke en prima verzadigde kleuren. Op een klein aantal minuscule beschadigingen na is het beeld verder vrij van artefacten. De compressie van het beeld is netjes uitgevoerd getuige de afwezigheid van hinderlijke compressieproblemen. De laagwisseling van deze DVD-9 is nauwelijks merkbaar. De optionele Nederlandse ondertiteling is goed laag onder in het beeld geplaatst en is goed vertaald.

Geluidskwaliteit

De Engelse Dolby Digital 5.1 geluidsmix heeft een bitrate van 448 kb/s en vult de kijk -en luisterruimte bij tijd en wijle met een behoorlijke ambiance die je kan en mag verwachten van een film uit dit genre. Het geluid is meestentijds gericht op de hoofdkanalen zonder dat aan het surroundkanaal voorbij wordt gegaan. De dialoog is helder en goed verstaanbaar in het midden geplaatst. Tijdens rustige scènes worden achtergrondgeluiden en filmmuziek via het surround-kanaal weergegeven. Gedurende de explosieve actiemomenten worden de effectluidsprekers agressief in split-surround aangestuurd en vliegen de kogels figuurlijk je rond de oren. De subwoofer gaat daarbij redelijk diep door in het laag waardoor de explosies en inslagen van de kanonnen voor nog meer impact zorgen.

Extra's

Op de DVD zijn slechts een drietal trailers aangebracht. Naast de trailer van Sniper 2 kan je naar de trailers van I Spy en National Security kijken.

Conclusie

Sniper 2 is het op zichzelf staande matige vervolg op Sniper met Tom Berenger in de rol van de onverschrokken ex-marinier die samen met een ter dood veroordeelde een gevaarlijke missie in een land op de Balkan tot een succes moet brengen. De film bevat een redelijke hoeveelheid explosieve actie die je met het verstand op nul en met een zak popcorn op schoot kunt bekijken zonder dat je je daarbij hoeft te vervelen. Voor wat de technische uitvoering van deze DVD betreft hebben we geen reden tot klagen want het beeld en het geluid zijn van een prima HT niveau. Met het bonusmateriaal is het daarentegen armzalig gesteld want naast de hoofdfilm bevinden er zich slechts een drietal trailers op het schijfje. Dit concluderend kan gesteld worden dat deze productie niet direct in aanmerking komt om aan de collectie toe te worden gevoegd. Maar voor anderhalf uur vermaak kan een keertje huren wellicht geen kwaad.

Laatste reacties

Gabriel B.  |  12-06-2003

Nodeloos vervolg.
Lees meer >

Pat  |  10-06-2003

:shock: Da's wel erug overdreven! Inderdaad ja... Ik dacht eerst dat het een filiaalprobleem was maar dan zag ik dat de FRS op hun Web site dezelfde prijs...
Lees meer >

Surya  |  10-06-2003

Zag deze DVD vorige week nog liggen in de (Belgische) FRS voor €32 !! :shock: Da's wel erug overdreven!
Lees meer >

Philippe  |  09-06-2003

Erg matige film die nergens het niveau van deel 1 haalt.
Lees meer >

Pat  |  09-06-2003

Zal ik wel eens huren en als hij me dan aanstaat, koop ik hem misschien wel eens als 'ie ooit in de aanbiedingbakken ligt. Zag deze DVD vorige week nog liggen ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:1
3.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.