Di-rect in Indonesia

Recensent:
Alexander de Mol
10-10-2003

Totaalbeoordeling:

2.6
DVD

Di-rect in Indonesia (DVD)
Samenvatting

In augustus 2002 vertrok Di-rect naar Indonesië in het verre oosten voor een promotietour. Nadat de jongens zijn geland in Jakarta blijkt de band in zeer korte tijd razend populair te zijn geworden met de hits Just the Way I Do en Inside My Head. In een hectische week verschijnt Di-rect in vele radio- en televisieprogramma’s, geeft een grote persconferentie, ondergaat een fotoshoot, ontmoet vele fans, danst in de plaatselijke disco’s, gaat shoppen, wordt gemasseerd, doet mee aan een karaoke wedstrijd maar gaat vooral veel live optredens verzorgen.

Commentaar

De ‘rockumentary’ toont de belevenissen van de jongens van Di-rect die ze meemaken tijdens een promotietoer in Indonesië. Het succesverhaal van Di-rect begon in 1999 toen de toen 15-jarige drummer Jamie Westland een band wilde starten. Met de hulp van zijn vader zijn vervolgens Bas van Wageningen, Tim Akkerman en Frans van Zoest (beter bekend als Spike) aan de groep toegevoegd en ging de spreekwoordelijke bal rollen. Edwin Jansen (jury Idols) was er vervolgens als de kippen bij om als manager te fungeren en de mannen van Kane boden de nodige ondersteuning bij de totstandkoming van het eerste album Discover.
Het is dankzij deze DVD natuurlijk aardig en bewonderenswaardig om te zien dat Di-rect in relatief korte tijd ook de nodige bekendheid heeft vergaard in het Verre Oosten. De vrouwelijke fans spreken zonder te aarzelen de voornaam uit van de bandleden die ze het meest aantrekkelijk vinden. Een optreden op de Indonesische televisie waarbij het nummer Just the Way I Do wordt gespeeld en de in de studio aanwezige fans het nummer uit volle borst meezingen, past natuurlijk naadloos in dat plaatje.
Persoonlijk vind ik de inhoud van deze schijf toch te beperkt om dit als volledig DVD product op de markt te zetten. Als deze ‘rockumentary’ als extra toevoeging bij een concertregistratie van Di-rect had gezeten dan had ik waarschijnlijk vol lof geweest. Eigenlijk alleen interessante kost voor de fans dus.
Binnenkort (op 13 oktober a.s.) zullen er, in het kader van hun ‘Over The Moon’-tour, tijdens een live optreden in Paradiso opnames worden gemaakt. Deze opnames zullen worden gebruikt voor een nieuwe Di-rect DVD release. Klinkt hoopgevend, dus we zijn erg benieuwd.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 0
Jaar: 2003
Speelduur: 46 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • PCM 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: EMI Music
EAN: -

Extra's

  • Videoclip "Adrenaline"
  • Making the video "Adrenaline"
  • Teasertrailer "Adrenaline"

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld is vastgelegd met een digitale camera in breedbeeldmodus waarmee een 16:9 aspect ratio tot stand is gekomen. Een dergelijke opname kan over het algemeen nog wel eens wat beeldproblemen opleveren. Zo moet je in het geval van deze DVD niet schrikken van ‘aliasing’ en ‘cross colouration’. Dit is vaak te wijden aan de kwaliteit van de bron. Compressiefoutjes in de vorm van ‘macro-blocking’ is af en toe zichtbaar. De scherpte is ook niet altijd zoals je zou wensen, waarbij vooral donkere scenes soms wat moeilijk te volgen zijn. Het contrastniveau daarentegen is een positief element. De chapters vertegenwoordigen de zes dagen die de groep in Indonesië gevolgd wordt.

Geluidskwaliteit

Het audio-gedeelte op deze DVD wordt grotendeels verzorgd door een 1536 Kbit/s LPCM stereotrack. De kwaliteit van het geproduceerde geluid is zoals je mag verwachten van een opname met een moderne handzame videocamera. De beelden van televisieopnames worden gekenmerkt door eenzelfde geluidskwaliteit. Toereikend, maar kippenvel onvriendelijk.

Extra's

Videoclip “Adrenaline” (3:54 min)
Di-rect is verantwoordelijk voor de prima titelsong van de niet al te succesvolle film Adrenalinewaarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Georgina Verbaan en haar ex-liefje Daniel Rivas. Beschikbaar in zowel Dolby Digital 5.1 (448 Kbit/s) als een LPCM 2.0 (1536 Kbit/s) geluidsspoor.

Daarnaast staat er op de DVD een Making the video “Adrenaline” (4:59 min) waarin ons een kijkje op de set van de opnames van de videoclip Adrenaline wordt gegund.

En als uitsmijter is daar de Teasertrailer “Adrenaline” (3:02 min).

Conclusie

Di-rect in Indonesia bevat het verslag van de promotietour die de band in augustus 2002 in Indonesië maakte. Beeld en geluid maken zeker geen overweldigende indruk. Dit mogen we, gezien de opnamemethode, in dit geval ook niet verwachten. De extra’s zijn allen gelieerd aan de bioscoopflop Adrenaline en staan daarom redelijk los het thema van de DVD.
Deze Di-rect in Indonesia DVD lijkt alleen voorbehouden aan de fans die alles van het Haagse viertal in huis willen hebben. Wat de schijf natuurlijk wel overduidelijk bewijst is dat Di-rect behoorlijk aan de weg timmert.
Liefhebbers van de muziek van Di-rect kunnen echter beter wachten tot de DVD registratie van hun Over The Moon-tour in de schappen ligt.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door ZZZ-17.

Lees meer

Laatste reacties

Harry B.  |  11-10-2003

Di-WHO?
Lees meer >

Jaap22  |  11-10-2003

Hehe, ik ben volgens mij de enige Nederlander die voor deze review nog nooit van Di-rect gehoord had. :? En het zegt me nog steeds weinig eigenlijk. Ik be...
Lees meer >

Nathan Strik  |  11-10-2003

Hehe, ik ben volgens mij de enige Nederlander die voor deze review nog nooit van Di-rect gehoord had. :? En het zegt me nog steeds weinig eigenlijk.
Lees meer >

Elessar  |  11-10-2003

Di-rect vind ik persoonlijk dus egt helemaal nix. Ik zou ook nooit iets van ze kopen.
Lees meer >

rvvnr1  |  11-10-2003

Ach voor die 2,50 euro een maandje of wat geleden wilde ik t videoclipje wel in huis hebben (vond t wel een aardig plaatje). Heb m alleen nog nooit in m'n spele...
Lees meer >

Jaap22  |  10-10-2003

Even een vraagje dat verder niets met dit onderwerp te maken heeft, maar ik vraag het toch maar even. Hoe doe je zo'n stukje tekst of zoiets dat elke keer erbij...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  10-10-2003

Even een vraagje dat verder niets met dit onderwerp te maken heeft, maar ik vraag het toch maar even. Hoe doe je zo'n stukje tekst of zoiets dat elke keer erbij...
Lees meer >

Jaap22  |  10-10-2003

Ik vind de muziek van Di-rect zwaar bagger en daarom zal ik al nooit iets van ze kopen. Afgezien van dat lijkt me deze dvd ook nog eens zwaar bagger. Ik vind ee...
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  10-10-2003

Ik vind de muziek van Di-rect zwaar bagger en daarom zal ik al nooit iets van ze kopen. Afgezien van dat lijkt me deze dvd ook nog eens zwaar bagger. Ik vind ee...
Lees meer >

Jaap22  |  10-10-2003

Ik vind de muziek van Di-rect zwaar bagger en daarom zal ik al nooit iets van ze kopen. Afgezien van dat lijkt me deze dvd ook nog eens zwaar bagger. Ik vind ee...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  10-10-2003

Ik zal echt never nooit een cd of DVD van ze kopen, maar ze maken wel goede muziek en ze verdienen het dan ook echt om in het buitenland succes te hebben (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden PCM 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:6
Extra's:2
1.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 79
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.