Pink Cadillac

Recensent:
Arnold van Oostrum
10-12-2003

Totaalbeoordeling:

5.5
DVD

Pink Cadillac (DVD)
Samenvatting

Tommy Nowak (Clint Eastwood) is een speurneus die tegen betaling misdadigers opspoort die hun borgtocht verbeurd hebben. Als meester in vermommingen weet hij altijd de misdadiger te vinden en over te leveren aan de politie. Dan krijgt Tommy de opdracht om Lou Ann McGuinn (Bernadette Peters) op te sporen en terug te brengen. Alleen is Tommy niet de enige die achter haar aanzit. Ook haar man Roy (Timothy Cahart), die lid is van de ‘Birthright Movement’ (een soort gewelddadige Neo Nazi beweging) zit samen met zijn kornuiten achter haar aan. Dit omdat Lou Ann er vandoor was gegaan in zijn roze ’59 Cadillac, waarbij zij niet wist dat er een kwart miljoen dollar in de auto verstopt zit. Geld dat van de Birthright Movement is.
Tommy gaat achter Lou Ann aan en weet haar al snel in Las Vegas te vinden. Lou Ann had ondertussen het geld gevonden en denkt dat het nagemaakt geld is. Ze gokt ermee in Las Vegas om zo echt geld ervoor in de plaats te krijgen. Tommy ziet al snel dat al het geld wel echt is. Als hij Lou Ann mee wil nemen, vraagt zij hem of ze nog even langs haar zuster kunnen gaan. Haar zus past tijdelijk op haar baby. Daar aangekomen, blijken Roy en zijn kornuiten er ook al te zijn.

Commentaar

Clint Eastwood heeft al een indrukwekkend aantal speelfilms op zijn naam staan. In bijna al deze films speelt hij een stille, betrouwbare en veelal eenzame ‘held’. Zo ook in Pink Cadillac, waar hij als stugge ‘bountyhunter’ (premiejager) de redder in nood wordt van de bijdehante Bernadette Peters.
De film staat te boek als actiefilm, maar dan wel eentje met de nodige humor. Humor die Eastwood op een heerlijke droge manier met one-liners kan brengen. Voor de overige karakters brengt dit een soort ongemakkelijke mix tussen actie en humor, dat niet altijd even geslaagd is. Verder is het een vrij voorspelbare, redelijke onderhoudende film.
In de film speelt Jim Carrey een klein rolletje als de stand-up comedian Jim Carrey.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1989
Speelduur: 116 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: -

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het filmbeeld op deze DVD heeft bijna de oorspronkelijke bioscoop beeldverhouding van 1.85:1 behouden en staat in beeldformaat 1.78:1 anamorf op de schijf. De hoes vermeldt hier niet geheel juist een beeldformaat van 1.85:1, zij het dat het verschil natuurlijk erg klein is.
In het algemeen ziet het beeld er goed uit. Heldere kleuren, redelijk scherp beeld en redelijke detaillering. Wat opvalt is dat de huidkleuren wat aan de rode kant zijn. De cinematografie brengt de sfeervolle omgeving mooi in beeld. Met het eerste deel van de film is de beeldkwaliteit niet al te best. Een grote hoeveelheid filmgrain en de nodige spetters in het beeld. Na het eerste kwartier wordt dat beter, al blijft de filmgrain aanwezig maar dan wel in lichtere mate. Deze filmgrain en onderdrukking daarvan heeft wel een negatieve invloed op de scherpte en detaillering van het beeld. In lichte mate is edge enhancement toegepast.
De film is netjes verdeeld in 32 chapterstops. De laagwisseling van deze DVD-9 (dubbellaags, enkelzijdig) is nauwelijks merkbaar. De ondertiteling (wit) is duidelijk, maar staat iets te hoog geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het originele Dolby Stereo geluid is in Dolby Digital 5.1 (met een bitrate van 384 kb/s) gemixt. De film is vooral dialoog georiënteerd, de nadruk van de soundtrack ligt dan ook op de frontspeakers. Zowel dialogen en als muziek komen rustig over. De surroundspeakers weinig gebruikt, met name voor het ruimtelijke karakter van de muziek. Het LFE kanaal wordt nauwelijks gebruikt. De dialogen komen uit het centerkanaal en zijn prima te verstaan.

Extra's

Menuschermen zijn statische plaatjes met achtergrondgeluid. De DVD heeft alleen een bioscooptrailer (1:46 minuten) als extra meegekregen. Deze trailer heeft 1.78:1 anamorf beeld, DD2.0 surround geluid, maar geen ondertiteling.

Conclusie

In Pink Cadillac speelt Clint Eastwood een rol waar hij goed in is, die van de stoere, eenzame held. Ditmaal met tegenspeelster Bernadette Peters, die hij in zijn rol als premiejager moet opsporen. Alleen is hij niet de enige die achter haar aanzit.
De film is een uitgave in de Clint Eastwood Collectie van Warner. Kwaliteit van beeld en geluid is voldoende. De extra’s is beperkt tot de bioscooptrailer.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Kees Hoekerd  |  28-02-2008

Jim Carrey wordt bij de aftiteling zelfs nog James Carrey genoemd. Ook was hij te zien in Buddy's vorige film, the Dead Pool. Daar speelde hij een rockster met ...
Lees meer >

arno  |  16-12-2003

De Cadillac '59 heb ik zelf als drijfbare uitvoering ;) http://www.araps.easynet.be/bootje.jpg
Lees meer >

Sam Van Ghelder  |  11-12-2003

Volgens mij één van de slechtste films van Eastwood. Geef mij maar zijn 'echte venten'-rollen, zoals uit True Crime en Blood Work.
Lees meer >

Kasper P.  |  10-12-2003

Middelmatige film, niet echt interessant 5/10
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
5.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.