Sex and the City - Het Complete 5e Seizoen

Recensent:
Nathan Strik
13-01-2004

Totaalbeoordeling:

4.4
DVD

Sex and the City - Het Complete 5e Seizoen (DVD)
Samenvatting

I´ll take Manhattan

In dit vijfde seizoen van Sex and the City zien we Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda uiteraard allemaal weer terug. Maar er is ook een nieuw lid van de club bijgekomen: Miranda´s kindje, die de levens van de dames niet onberoerd zal laten. Charlotte moet zien te accepteren dat het nu echt tijd wordt voor wat nieuws en meteen zien dat haar lastige ex-schoonmoeder haar niet op straat gooit. Carrie kan oude liefdes toch niet helemaal loslaten, maar er bloeien ook nieuwe kansen op. Samantha tenslotte komt in aanraking met haar latente moederlijke instincten. Op deze 2-disc set treffen we alle acht afleveringen aan van het vijfde seizoen.

Disc 1
Anchors Away
Unoriginal Sin
Luck Be an Old Lady
Cover Girl

Disc 2
Plus One Is the Loneliest Number
Critical Condition
The Big Journey
I Love a Charade

Commentaar

In Amerika is Sex and the City inmiddels bezig aan zijn zesde, en laatste, seizoen. Dat seizoen is ook een stuk langer dan dit vijfde seizoen, want met slechts 8 afleveringen is dit een behoorlijk mager seizoen te noemen. De afleveringen zijn verder wel aardig, maar ook weer niet van enorme kwaliteit. Het is duidelijk dat de fantasie van de schrijvers in dit seizoen minder sterk aanwezig is als in het veel betere vierde seizoen. De aflevering waarin een perfecte remedie wordt gevonden tegen een huilende baby is nog één van de origineelste. Voor de rest zijn de afleveringen zeker niet slecht, maar de mooie opbouw en de drama van het vorige seizoen wordt nergens gehaald. De shock-factor heeft de serie gelukkig nog niet verloren en er worden weer vele taboes doorbroken, soms helaas niet op al te subtiele manier. Het is te hopen dat het zesde seizoen een waardig einde weet te geven aan deze prachtige serie, die helaas door dit minder goede seizoen een beetje lijkt in te kakken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 230 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865559215

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld op deze DVD is in het standaard TV formaat 4:3 (1.33:1) op de DVD vastgelegd. De serie is op film geschoten en dat kun je zien. Interlacing is dan ook, afgezien van de menu´s en openingstitels geen probleem. Jammer alleen dat de scherpte van de NTSC masters nog wel een beetje te wensen overlaat. Ook zien we hier en daar wat filmgrain opduiken en ook zien we wat aliasing en Moiré problemen. De neiging tot oververzadiging van de kleuren die we al vaststelden bij het vorige seizoen is hier helaas nog steeds aanwezig. Het contrast en het zwartniveau is verder aardig goed, al had het schaduwdetail beter gekund. Hier en daar zien we wat compressiefoutjes opduiken, gelukkig niks ernstigs. De transfer is dus vergelijkbaar met die van het vierde seizoen... een aardige, maar geen spectaculaire transfer. De ondertiteling is netjes onder in beeld gezet en prima leesbaar. Ook jammer is dat er wederom geen chapterverdeling is gemaakt, wat het navigeren door een aflevering toch wat bemoeilijkt.

Geluidskwaliteit

De surroundtracks van de uitzendingen op HBO zijn op deze DVD in het Dolby Digital 2.0 Surround (192 Kbit/s) vastgelegd. Het ruimtelijke effect van het mono-achterkanaal wordt vooral toegepast als er muziek of ambient-geluiden te horen zijn. Dit blijft echter zeer beperkt en de mix concentreert zich dan ook voornamelijk op de voorkanalen. De dialogen klinken helder en zijn goed verstaanbaar, iets wat van groot belang is bij een track van een serie als deze. Verwacht natuurlijk niet veel spectaculairs, veel meer dan orgasmische kreten krijgen je tweeters niet te verduren en ook de subwoofer heeft weinig te doen bij deze track. Een aardige en functionele track.

Extra's

Helaas zijn er op deze DVD´s geen extra´s aanwezig.

Conclusie

Sex and the City lijkt in dit vijfde seizoen een beetje in te kakken. Voornamelijk doordat het seizoen uit slechts acht afleveringen bestaat is er onvoldoende ruimte voor een subtiele spanningsboog. De afleveringen springen er verder ook niet echt uit qua originaliteit, het is gewoon meer van hetzelfde. Het mooie klik-systeem van de door Paramount gebruikte verpakking bij het vorige seizoen is hier helaas vervangen door wat stug aanvoelende plastic hubjes. Het design van de verpakking is wel stijlvol te noemen gelukkig. De beeld- en geluidskwaliteit zijn vergelijkbaar met die van het vorige seizoen en ook zijn er jammer genoeg weer geen extra´s voorhanden. De fans zullen even op hun tanden moeten bijten met deze acht tussendoortjes en hopelijk barst de serie in het laatste seizoen weer op volle sterkte los. Het zou toch jammer zijn als het allemaal zou eindigen in een anti-climax.

Laatste reacties

Balou2518  |  02-03-2004

krijgen wij seizoen 6 ook in 2 delen net als in amerika??
Lees meer >

Martin de Goeij  |  13-01-2004

Het vijfde seizoen viel mij ook wat tegen.. :? Ook door het magere aantal leveringen :( Maar goed, de boog kan niet altijd gespannen zijn :wink: Op naar season ...
Lees meer >

Major Goodvibes  |  13-01-2004

Mee eens, ik ken het nu wel. Het hele concept en verhaal worden te ver uitgemolken. Tijd voor wat nieuws?!
Lees meer >

Nathan Strik  |  13-01-2004

En dan druk ik me nog voorzichtig uit. ;)
Lees meer >

Alexander de Mol  |  13-01-2004

Sex and the City lijkt in dit vijfde seizoen een beetje in te kakken. Dit laatste woord MOET toch wel een spellingsfout zijn... Nope, Nathan had ook 'zakken'...
Lees meer >

Werner  |  13-01-2004

Sex and the City lijkt in dit vijfde seizoen een beetje in te kakken. Dit laatste woord MOET toch wel een spellingsfout zijn...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Seks Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
2.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.