Kangaroo Jack

Recensent:
Marcel den Haan
02-02-2004

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Kangaroo Jack (DVD)
Samenvatting

Charlie (Jerry O’Connell) en Louis (Anthony Anderson) zijn al vrienden sinds hun jeugd. Charlie heeft een eigen schoonheidssalon die hij heeft gekregen van zijn stiefvader Sal (Christopher Walken), die een maffiabaas is. Louis is vooral actief in de kleine criminaliteit. Op een dag helpt Charlie zijn vriend met een klus, maar ze worden al snel achtervolgd door de politie. Per ongeluk zorgen ze ervoor dat de politie een lading gestolen goederen van Sal in beslag neemt. Sal is hier uiteraard niet blij mee, maar geeft de jongens een kans zich te herstellen. Hij stuurt ze naar Australië waar ze een enveloppe moeten afgeven aan ene Meneer Smith. Daar aangekomen rijden ze een kangoeroe aan en denken ze dat het beest dood is. Voor de lol nemen ze wat foto’s met het dier en trekken hem zelfs de jas van Louis aan met daarin de enveloppe. Dan blijkt ineens dat de kangoeroe niet dood is en deze gaat ervandoor met de jas van Louis nog om zijn schouders. Nu moeten de twee vrienden alles op alles zetten om de enveloppe terug te krijgen voordat ze zelf de pineut zijn.

Commentaar

Kangaroo Jack is de tweede film van regisseur David McNally, die hiervoor de film Coyote Ugly maakte. Qua films zijn deze twee rolprenten niet met elkaar te vergelijken. Kangaroo Jack is een pure komedie die het vooral moet hebben van slapstickachtige scènes. Ook wordt er weer vaak teruggegrepen op de in Hollywood zo populaire poep-en-pies humor. De film is in ieder geval ook een duidelijk poging van producent Jerry Bruckheimer zich in meer genres te bewijzen dan alleen in het actiegenre. De film is gedeeltelijk geslaagd. Verwacht geen diepgaande film die je meerdere keren per maand zal bekijken, maar op zijn tijd is Kangaroo Jack zeker een leuke film. Vooral de wat jongere kijkers zullen plezier beleven aan deze film. Anthony Anderson is de persoon die deze film net iets boven het gemiddelde uittrekt. Zoals wel vaker in de films waarin hij speelt, steelt hij ook in deze film de show met zijn natuurlijke aanleg voor komedie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 85 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931245418

Extra's

  • Trailer
  • Cast & Crew
  • Featurettes
  • Easter Egg
  • Audiocommentaren
  • Outtakes & Bloopers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film heeft het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1 en is anamorf op de DVD vastgelegd. Kangaroo Jack is gemaakt in 2003 dus qua beeldkwaliteit mogen we wel wat verwachten. Gelukkig worden we niet teleurgesteld. Eigenlijk is bijna alles perfect aan deze transfer. Bijna zeggen we, want er is hier en daar wat posterisatie zichtbaar maar dit mag de pret niet drukken. Contrast, scherpte en kleuren zijn allemaal dik in orde. De film is netjes onderverdeeld in 28 hoofdstukken. De ondertiteling is duidelijk te lezen en staat mooi onderin in het beeld.

Geluidskwaliteit

Je kan op de DVD kiezen uit drie verschillende Dolby Digital 5.1 tracks. Er is keus tussen een Engelse, Franse en Italiaanse track, maar uitgaande van het feit dat de meeste mensen zullen kiezen voor de originele Engelse taal, concentreren we ons op deze track. De Engelse Dolby Digital 5.1 track (384 Kbps) scoort een mooie voldoende, maar er had wel wat meer in gezeten. Vooral wat betreft het LFE-kanaal stelt deze track enigszins teleur. Er is vooral tijdens de actiescènes wel wat laag te horen, maar dit had wel iets meer mogen zijn. De spreiding van het geluid is verder wel in orde. Dialogen worden netjes weergegeven via de centerspeaker en zijn duidelijk te volgen. De frontspeakers concentreren zich op het weergeven van muziek en omgevingsgeluiden en ook dit gebeurt mooi helder. Verder worden de surroundspeakers gebruikt voor het weergeven van de ondersteunende geluidseffecten. Zeker geen slechte audiotrack dus maar ook zeker geen topper.

Extra's

Op de DVD zijn aardig wat extra’s te vinden, maar de meeste schieten qua lengte iets tekort. Ook lijken de extra’s wat meer toegespitst op het wat jongere publiek zodat er voor de volwassen kijker weinig leuks over blijft.

Casting Sessions: Uncut (1½ minuut)
Volgens de makers hebben meerdere dieren auditie gedaan voor de rol van Kangaroo Jack en deze audities zijn hier te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld een soort kat, een aap en een kameel te zien.

Behind the Gas (3½ minuut)
In plaats van een boeiende documentaire over het ontstaan van verschillende geluidseffecten, hebben de makers gekozen voor een featurette die gaat over het juiste geluid voor het nabootsen van kamelenscheten. Als je dat interessant lijkt, dan moet je deze featurette zeker opzetten.

Jackie Leg’s Dance Grooves (5½ minuut)
Samen met een jeugdige dansinstructeur kun je de danspassen leren die Kangaroo Jack laat zien tijdens de film.

Gags & Outtakes (2½ minuut)
De titel zegt het al, dingen die fout zijn gegaan tijdens de opnames.

Marsupial Magic (3½ minuut)
In deze misschien wel enige echt interessante featurette laten de makers van de film zien hoe de kangoeroe tot leven wordt gewekt door middel van computereffecten en poppen. Alleen qua speelduur valt deze featurette wat tegen.

Kangaroo Commentary
De kangoeroe uit de film geeft commentaar tijdens de scènes waarin hij te zien is, dus niet tijdens de gehele film. Misschien overbodig, maar het beest heeft weinig interessants te melden.

Commentary
Regisseur David McNally, acteurs Jerry O’Connell, Estella Warren en Anthony Anderson en Special Effects Eindverantwoordelijke Hoyt Yeatman geven tijdens de gehele film hun commentaar op de film. Een leuke en onderhoudende commentaartrack waarbij wederom Anderson de show steelt.

Theatrical Trailer
Een ruim 1½ minuut durende trailer van de film.

Cast &Crew
Hier is te zien wie wie speelt in de film en wie er meewerkte aan de film.
Het is verder niet mogelijk om op de namen klikken voor bijvoorbeeld een overzicht van films waaraan de personen nog meer meegewerkt hebben.

Naast deze extra’s is er nog een Easter Egg te vinden.

Conclusie

Kangaroo Jack is vooral voor de wat jongere kijkers een leuke film. Het is zeker geen film die je regelmatig opzet, maar voor een middagje plezier voldoet hij zeker. Beeld en geluid zijn allemaal in orde en de DVD bevat een redelijke selectie extra’s die wel wat op de jongere kijker zijn gericht. De commentaartrack van de acteurs en regisseur (niet die van de kangoeroe!!) is ook leuk om te beluisteren.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Wizz-Art  |  07-09-2004

Deze was leuk, je moet ervan houden zulke humor!
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  06-09-2004

Sorry maar dit is echt een regelrechte boutfilm. Ik heb hem helemaal uitgezeten en je mag gerust weten dat me dat niet licht gevallen is. Het braaksel was ...
Lees meer >

Auke Postma  |  05-02-2004

I don't get it. De meeste mensen hier vinden hem leuk, maar deze staat wel in de IMDb bottom top 100 (6) ....Hier kun je aan aflezen dat veel personen di...
Lees meer >

Daniël R.  |  03-02-2004

Om de balans een beetje van goed/slecht in evenwicht te brengen: Te flauw en slecht voor woorden en een verkeerde keus van Bruckheimer om dit kinderfilmpje te ...
Lees meer >

Surya  |  03-02-2004

Lol :mrgreen:
Lees meer >

Marcel den Haan  |  03-02-2004

I don't get it. De meeste mensen hier vinden hem leuk, maar deze staat wel in de IMDb bottom top 100 :D Kan toch? Ieder z'n mening. Tuurlijk, maar als iederee...
Lees meer >

Surya  |  03-02-2004

I don't get it. De meeste mensen hier vinden hem leuk, maar deze staat wel in de IMDb bottom top 100 :D Kan toch? Ieder z'n mening. Tuurlijk, maar als iederee...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  03-02-2004

I don't get it. De meeste mensen hier vinden hem leuk, maar deze staat wel in de IMDb bottom top 100 :D Kan toch? Ieder z'n mening.
Lees meer >

Felix the Cat  |  02-02-2004

misschien ooit als ik in een melige bui ben of zo ;-)
Lees meer >

Surya  |  02-02-2004

I don't get it. De meeste mensen hier vinden hem leuk, maar deze staat wel in de IMDb bottom top 100 :D
Lees meer >

Ludo Keeris  |  02-02-2004

Deze film lijkt me supermelig (na de trailer) maar ik heb m nog niet gezien :P Ik heb ook alleen de trailer gezien en ben nu toch van plan om de film een kee...
Lees meer >

Elessar  |  02-02-2004

Deze film lijkt me supermelig (na de trailer) maar ik heb m nog niet gezien :P
Lees meer >

Surya  |  02-02-2004

Ik blijf bij mijn standpunt dat goede kinderfilms niet enkel leuk zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
Lees meer >

sander  |  02-02-2004

al een hele tijd geleden in het vliegtuig gezien. Absoluut een van de meest slaapverwekkende films allertijden. Iniderdaad misschien voor kinderen leuk, maar wa...
Lees meer >

Sjekster  |  02-02-2004

Anthony Anderson rules 8)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 32
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.