Hellraiser: Deader

Recensent:
Marcel den Haan
12-12-2005

Totaalbeoordeling:

3.5
DVD

Hellraiser: Deader (DVD)
Samenvatting

Amy Klein (Kari Wuhrer) is journalist van beroep. Wanneer zij een tip krijgt over een mysterieuze sekte, genaamd The Deaders, gaat ze op onderzoek uit. Er gaan verhalen de ronde dat de leden van deze groep de doden weer tot leven kunnen wekken. Ze komt al snel een nieuw slachtoffer van de sekte tegen en daarmee ook in het bezit van een puzzeldoos. Deze puzzeldoos is uiteraard de bekende puzzeldoos die fungeert als poort tussen onze wereld en die van Pinhead (Doug Bradley). Geplaagd door visioenen en dromen komt Amy terecht bij de leider van de sekte, Winter (Paul Rhys). Hij heeft Amy\'s hulp nodig om de puzzel op te lossen, maar Pinhead is niet zo blij dat The Deaders zich op zijn terrein begeven.

Commentaar

Het is goede traditie onder de horrorfilms om het onderwerp van de films eindeloos uit te melken. Denk hierbij aan de A Nightmare on Elm Street, Halloween en Friday the 13th films. Al deze films hebben meerdere vervolgen en ook Hellraiser is alweer toe aan het zevende deel. Inmiddels is deel acht ook al verschenen in Amerika en het ziet er naar uit dat dit nog wel even door zal gaan. Helaas zakt de kwaliteit ook met het verschijnen van elk nieuw deel. De eerste Hellraiser film uit 1987 was een sfeervolle en soms enge horrorfilm van de hand van Clive Barker. Ook het eerste vervolg, Hellbound: Hellraiser II was nog best te pruimen, maar hierna werd de dalende lijn qua kwaliteit ingezet. In 2002 verscheen Rick Bota op het toneel en hij mocht het zesde deel uit de serie regisseren, Hellraiser: Hellseeker. Het zal geen verbazing zijn dat het niveau van deze film vrij laag was, maar toch mocht Bota ook dit zevende deel weer voor zijn rekening nemen. Veel heeft hij niet geleerd van zijn fouten want ook dit vervolg is eigenlijk de naam Hellraiser onwaardig. In eerste instantie was het verhaal van deze film helemaal niet bestemd voor deze film, maar later werd er alsnog een verhaallijn over Pinhead ingeschreven. Dit is duidelijk merkbaar en de man met de spijkers is slechts heel kort in de film aanwezig. Dit is ook een trend die zich met het uitkomen van elk Hellraiser vervolg heeft ingezet, de speeltijd van Pinhead. Je zou toch denken dat hij toch de reden is van het bestaan van de films, maar al naar gelang de vervolgen verschijnen, wordt zijn speeltijd korter. Eigenlijk weet je als fan van deze films van tevoren al dat het zoveelste vervolg niet echt een goede film op zal leveren. Toch blijven de meeste fans de films maar kopen of huren in de hoop dat er eindelijk weer eens een goede film tussen zit. Helaas voldoet ook Deader niet aan deze verwachtingen. Misschien dat deel acht, Hellraiser: Hellworld meer aan deze verwachtingen voldoet. Veel hoop hebben we hier echter niet op, helemaal niet als we zien dat Rick Bota weer aan het roer van deze film stond.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 84 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045206512

Extra's

  • Further Attractions

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film heeft een anamorfe transfer in het formaat 1.85:1. De kwaliteit van het beeld is erg wisselend. Het ene moment ziet het beeld er redelijk goed uit met een goede scherpte en aardig wat detail en het andere moment oogt het beeld soft en vol met filmgrain. Het betreft hier dan vooral de donkere scènes en hier is filmgrain vrij veel aanwezig met een grove korrel. Zoals het hoort bij een horrorfilm bevat de film veel donkere scènes, maar die zijn vrijwel allemaal goed te volgen. Contrast, schaduwdetail en zwartniveau zijn dan ook allen voldoende. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd, maar echt van je scherm knallen doen ze niet. Naast de filmgrain is hier en daar wat edge enhancement en posterisatie aanwezig.
De film is verdeeld in 9 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Net als het beeld kan ook het geluid geen potten breken, hoewel er toch een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) aanwezig is. Het probleem met deze track is dat deze zich voornamelijk concentreert op de voorste kanalen, dit ondanks redelijk wat momenten waarbij de achterkanalen benut hadden kunnen worden. Een enkele keer is hier wat lichte muziek te horen, maar hier houdt het dan ook wel mee op. De voorkanalen laten een redelijk breed stereogeluid horen en de dialogen komen netjes uit het middenkanaal. Het LFE kanaal heeft ook niet veel te doen deze film, wat een nogal vlakke track oplevert met weinig impact. Het geluid klinkt verder wel mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. Na het bekijken van de film blijft het idee hangen dat er meer van deze track te maken viel.

Extra's

Deze DVD is een uitgave van RCV en betekent de laatste tijd steeds vaker dat er geen menuschermen aanwezig zijn. Ook nu is dat het geval en daarom zal je op deze uitgave ook geen extra\'s aantreffen. Bij het opstarten van de DVD zijn wel enkele trailers te bekijken van andere RCV uitgaven die makkelijk over te slaan zijn door middel van de Skip toets.

Conclusie

Amy is een journaliste die op zoek is naar leden van The Deaders, een mysterieuze sekte. Volgens de geruchten kunnen zij de doden weer tot leven wekken. Amy komt een slachtoffer van de sekte tegen en komt zo in het bezit van de bekende puzzeldoos. De leider van The Deaders heeft Amy\'s hulp nodig om de puzzeldoos op te lossen, maar Pinhead is helemaal niet blij aangezien de sekte zich op zijn terrein begeeft. Hellraiser: Deader is het zevende deel uit de serie. Met het verschijnen van de vervolgen daalt ook het niveau van de film. Dat is bij deze film niet anders en eigenlijk is de film de naam Hellraiser onwaardig. De man met de spijkers, Pinhead, is namelijk maar heel kort te zien. De DVD heeft een redelijk beeld en geluidskwaliteit en er zijn geen extra\'s te vinden op deze uitgave. Alleen aan te raden voor mensen die hun collectie compleet willen houden.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door RCV Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Khonnor  |  14-12-2005

ik heb Deader en Hellworld nog niet gezien en ik ben een enorme Hellraiser/Clive Barker fan. Ik wacht wel op een dvd-box met alle 8 delen. Heb nu de eerst...
Lees meer >

Major Goodvibes  |  13-12-2005

Wat een teleurstelling. Ik heb gelezen dat uit budgettaire overwegingen de film opgenomen is in Roemenië. De acteurs praten dus met accent. Ik wordt hierdoor pe...
Lees meer >

Darko  |  12-12-2005

Alleen aan te raden voor mensen die hun collectie compleet willen houden. Zelfs dat niet. De laatste sequels zijn zelfs een trap in het gezicht voor de meest...
Lees meer >

basset  |  12-12-2005

Dalende lijn kan ik mee leven....maar zit in deze film wel een beetje gore.....dat misten deel 4 t/m 6 nogal.....
Lees meer >

Marcel den Haan  |  12-12-2005

in tegenstelling tot wat vernoemd wordt in de recensie is deel 2 niet geregisseerd door Clive Barker. Dit staat nergens volgens mij, maar ik begrijp dat je d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 44
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.