Tales of Terror

Recensent:
Wilbert Rietman
07-03-2006

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Tales of Terror (DVD)
Samenvatting

Tales of Terror is een verzameling van 33 korte horrorverhalen van elk rond de 5 minuten en ieder gemaakt door een andere regisseur. De 33 verhalen zijn:

Elevator
Het eerste verhaal gaat over een meisje dat staat te wachten op de lift in een flatgebouw. De lift lijkt in eerste instantie vol met allemaal mensen en de lift doet vreemd. De lift gaat verder naar beneden, maar vervolgens komt er ook een lift van boven. Zat de eerste lift wel vol met levenden?

The School Excursion
De tweede is één van de betere uit deze reeks. Een klas is op werkweek en ze verblijven allemaal in een oud hotel. We zien twee meisjes die gebruik maken van de badkamer. Er komen vreemde geluiden uit één van de toiletten en de deur ervan gaat telkens open en weer dicht. De meisjes willen gaan winkelen, maar één van de twee heeft haar lippenbalsem laten liggen op de badkamer. Zij gaat terug. Het enge toilet lijkt een geest te herbergen. Zie screenshot 1.

Kengo Nishioka
Een vrouw ziet de geest van Kengo Nishioka, een overleden collega van haar man. Kengo is ook op zoek naar haar man, maar zij wil niet vertellen waar hij is. De geest haalt vervolgens alles uit de kast om de gewenste informatie uit haar te krijgen.

The Visitor
Twee zusjes en hun moeder krijgen visite van hun overleden tante Machiiko. Alleen de jongste kan haar zien of horen als tante aan de deur staat te rammelen en het is ook duidelijk dat de tante op haar uit is.

Covering the 100 Tales
Een journaliste is de gast van een praatgroep genaamd ‘The 100 Tales’. Dit is zeer zeker geen gewone praatgroep aangezien de groep bestaat uit overledenen. Is de journaliste zelf nog wel in het rijk der levenden?

Cassette Tape
Een jongeman hoort rare geluiden op zijn kamer. Het blijkt uit een doos vol oude cassettebandjes te komen. Zelf denkt hij dat het uit het demobandje komt wat hij vroeger met zijn oude band heeft opgenomen. Hij besluit het terug te luisteren. Tijdens het luisteren krijgt hij telefoon van één van zijn oude bandmakkers, hun zangeres heeft zich opgehangen. Dan praat zij tot hem via het oude bandje.

Spilt Water
Niet echt een horror. Een meisje en haar moeder krijgen onverwacht contact met hun overleden vader/echtgenoot op zijn sterfdag.

The Backward Suit
Ook geen horror, maar meer een leuke, absurde komedie. Een vader van een jongedame komt elke avond dronken thuis. Op een gegeven moment komt hij thuis met zijn pak achterstevoren aan. Zij gaat op onderzoek uit. Zie screenshot 2.

Examination Room #3 Part 1
Een stelletje loopt rond in een oud, vervallen ziekenhuis. Hij heeft zin in sex, zij niet. Hij raakt haar kwijt en vindt haar terug in onderzoekskamer nummer 3 alwaar zij tegen een geest lijkt te praten. Hij haalt haar weg.

Examination Room #3 Part 2
Vervolg op het vorige verhaal. Zij blijkt teruggegaan te zijn naar het ziekenhuis. Hij wil haar weer redden, maar aangekomen in het ziekenhuis blijkt dat zij sex heeft met een geest, iets dat ze de jaren erna zal blijven doen.

A Forgotten Item
Een meisje is net verhuis en in haar nieuwe appartement krijgt ze een telefoontje van iemand die haar mededeelt dat hij/zij ‘het’ terugwilt.

Video
Een meisje gaat op visite bij haar zus die in een nieuwe flat woont. In die flat ziet zij geestverschijningen op de TV.

A Drop of Blood
Enige zwart/wit-filmpje. Vrouw gaat solliciteren bij een kledingzaak. Aangekomen blijkt ze twee uur te laat, terwijl ze dacht op tijd te zijn. Er is niemand aanwezig in de winkel. Wel hoort ze mysterieus gedruppel. Zie screenshot 3.

Enlightenment
Een jonge vrouw gaat trouwen en bladert in haar oude huis nog even in haar dagboek. Dit dagboek lijkt haar te waarschuwen voor dingen in het heden.

Waiting Time
Een zakenman volgt een meisje in een gebouw of op een schip (iedereen die daar werkt, lijkt op een matroos). Het lijkt wel of hij haar kent.

Off the Shelf
Een man heeft te horen gekregen dat hij na 3 jaar weer naar zijn eigen huis en gezin mag. Voor zijn werk heeft hij al die tijd ergens anders gewoond. Het alleenzijn heeft ervoor gezorgd dat hij een beetje doorgedraaid is en in zichzelf praat.

Stones
Gebaseerd op een oud volksverhaal over dieren in het bos die in mensen kunnen veranderen. Een visser ontmoet zo’n persoon die wraak komt nemen op hem.

My Sister’s Room
Een meisje krijgt elke avond om 2.00 uur bezoek van een geest. Haar ouders geloven haar niet, haar broer echter wel. Zie screenshot 4.

The Train
Drie jonge vrouwen horen een trein langs de flat van één van hen rijden, terwijl er geen spoor ligt.

The Lover
Een vrouw vertelt over haar man die zelfmoord heeft gepleegd. Zij voelt zich schuldig. Op een dag krijgt ze bezoek van zijn geest.

Take Good Care of Him
Een jongeman is gevraagd door een collega om hem te komen steunen bij het bezoek aan zijn moeder die leukemie heeft en op sterven ligt. Zo is de man getuige van haar dood. Vlak na haar dood heeft de moeder nog een boodschap voor de man aangaande zijn rouwende collega.

Let’s Play
Vaag verhaal over een meisje wat telkens gevraagd wordt om mee te spelen met andere kinderen uit haar flat. Het meisje lijkt niet te bestaan.

A Motel
Dit filmpje gaat over 2 actrices die logeren in een oud motel. ’s Nachts krijgen ze bezoek van geesten. Eén van de twee raakt zelfs bezeten door een geest.

The Garden
De engste van de filmpjes. Een vrouw woont in een huis waar allemaal griezelige en onverklaarbare dingen gebeuren. Het gevaar lijkt uit de tuin te komen. Zie screenshot 5.

Don’t Ever Open It
Een meisje wordt op een dag alleen gelaten door haar moeder en grootvader. Grootvader heeft haar verboden het altaar dat in huis staat te openen. Nieuwsgierig als ze is, doet ze dit toch, waarmee ze een jonge geest heeft losgelaten.

Getting Closer
Voor mij de beste van de reeks en ook zeer origineel. Een meisje past op het huis en de hond van haar tante. Dan begint de TV te storen. Ze ziet beelden uit het huis. Het lijkt alsof er een geest jacht maakt op haar en het hondje. Of is het allemaal maar een droom? Zie screenshot 6.

Please, Don’t
Eerste deel van een trilogie. Een gezin heeft net een nieuw huis betrokken. Als de zoon een home-movie aan het maken is, gebeurt er iets vreemds met de deur. Heeft de familie last van een poltergeist? Het hele filmpje is overigens uit het perspectief van de jongen en zijn camera.

No More, Please
Vervolg op Please, Don’t en daarmee het tweede deel van een trilogie. De familie heeft nog steeds last van een poltergeist. Ze halen er een deskundige bij die hun verteld dat hun huis een doorgang is voor de doden.

Come If You Dare!
Het laatste deel uit de trilogie. De familie probeert de wetenschappelijke manier, maar ook die blijkt niet te helpen. Dit gedeelte wordt verteld aan de hand van flashbacks terwijl de familie geïnterviewd wordt.

Fox and a Bath
Vreemd verhaal over een man die gestrafd wordt door de natuur en daardoor in een bad verschijnt (jaja).

An Interrogation
Een man heeft een ongeluk gehad, omdat een vrouw op hem af kwam rennen. Hiervoor wordt hij ondervraagd door 2 agenten. Dan verschijnt de vrouw weer…..

Family Crest
Redelijk verhaal over een vrouw die bij haar schoonouders op het platteland woont. Haar schoonmoeder wil graag oma worden. Op een nacht krijgt ze bezoek van een samurai-geest die interesse heeft in haar nog ongeboren baby.

Handprints
Een man van middelbare leeftijd probeert een lening rond te krijgen. Dit lukt hem niet. Dan wordt er geklopt, maar er is niemand. Vervolgens wordt er ook gebeld en hij hoort zijn dochter. Daarna hoort hij rare geluiden die vanachter het gordijn voor zijn raam lijken te komen.

Commentaar

De 33 korte films van Tales of Terror maken onderdeel uit van de in Japan uiterst succesvolle TV-serie Kaidan Shin Mimibukuro en zijn gemaakt door gerenommeerde regisseurs als Takashi Shimizu (The Grudge) en Norio Tsuruta (Ring 0), TV-regisseurs als Akio Yoshida en Shunichi Hirano en aanstormend talent als Kosuke Suzuki (Happy People) en Hirohisa Sasaki (Gore From Outer Space). De kwaliteit qua verhaal verschilt sterk onderling. Er springen er maar een paar boven de rest uit. Die rest zijn voornamelijk vage of nietszeggende filmpjes en bovenal totaal niet spannend of eng, sommigen zijn zelfs eerder humoristisch of dramatisch. Wel laat de verzameling goed zien wat de gemiddelde Japanner aanspreekt. De humor is van het absurdistische soort en veel van de filmpjes weten toch een onderhuidse spanning te veroorzaken bij de kijker. Als de iets meer als de helft van de filmpjes geschrapt waren, hadden we kunnen spreken van een topproduct. De DVD springt gewoon handig in op de populariteit van en de vraag naar Japanse horrorfilms.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 165 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Japans
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664024409

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De filmpjes staan allemaal in het formaat 1.78:1 en niet anamorf op de schijf. Het beeld is van die kwaliteit die je van een TV-produkt mag verwachten. De kleurweergave is duidelijk en helder en er zijn amper krasjes of vuiltjes aanwezig. Wel bevat het beeld zeer veel filmgrain wat af en toe storend werkt, gelukkig is dit niet bij alle filmpjes het geval. Ook wordt er edge enhancement toegepast. Elk filmpje heeft zijn eigen hoofdstuk om het zo te zeggen, maar het zou ook geen zin hebben om een filmpje van nog geen 5 minuten ook nog eens te verdelen in hoofdstukken. De ondertiteling is duidelijk leesbaar wit en niet te hoog in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Japanse soundtrack staat in Dolby Digital 2.0 mono met een bitrate van 224 kb/s op de schijf. Ook hier is goed te horen dat het om een TV-serie gaat. Het geluid komt nogal blikkerig over. De dialogen en de omgevingsgeluiden komen soms nogal dof over, terwijl de hoge tonen en dan met name de muziek nogal schel zijn. Met name bij de eerste reeks filmpjes zijn vlak voor het einde de eerste tonen te horen van de aftitelingsmuziek, maar dat verdwijnt na een tiental filmpjes.

Extra's

De statische menu’s worden anamorf weergegeven in 1.78:1 met een beklemmende achtergrondmuziek met een bitrate van 224 kb/s. Er kan gekozen worden uit een ‘Play All’ functie of om de filmpjes los te bekijken. De DVD bevat verder geen extra’s. Wel is er een kartonnen sleeve om DVD heen aangebracht die suggereert dat alle verhalen over 3 DVD’s zijn gesmeerd, wat niet het geval is.

Conclusie

Tales of Terror is een verzameling van 33 filmpjes, gemaakt voor de TV, die is uitgebracht door DFW om in te springen op de hype omtrend Japanse horrorfilms. Niet voor niets staat er prominent op de voorkant van de hoes een balk die vermeldt dat de serie van de makers van The Grudge en The Ring is. Dat er mensen aan werken met verstand van goede horror, hoeft nog niet een goed product op te leveren. Meer dan de helft van de filmpjes is slaapverwekkend voor de doorgewinterde horrorfan aangezien men ook stapjes maakt richting humor en drama. Met name in het begin zitten de aardige filmpjes, maar tegen het einde aan worden ze steeds zwakker met hier een daar een filmpje dat eruit springt. Misschien alleen voor de echte liefhebbers van de Japanse (horror-)films.

Laatste reacties

sxesven  |  09-03-2006

Vreemd. Ikzelf heb ook toch echt een 3-disc.
Lees meer >

Sneaker  |  09-03-2006

Oei, dat zou dan wel slordig zijn als ze gewoon de sleeve van de 3-Disc er omheen doen. Net als bij de nieuwe uitgave van Night of the Living Dead. Zou om een i...
Lees meer >

Leijo  |  09-03-2006

Maar het zijn ook drie schrijfjes. HEt is een soort digipack à la de Cube trilogie. Met drie schijfjes en een digipack. Misschien een nieuwere release die hi...
Lees meer >

Sneaker  |  09-03-2006

Maar het zijn ook drie schrijfjes. HEt is een soort digipack à la de Cube trilogie. Met drie schijfjes en een digipack.
Lees meer >

Wilbert Rietman  |  09-03-2006

Zoals het er staat. Het exemplaar dat gebruikt is voor de recensie, was een 1 disk met een slipcase eromheen waarop staat dat het om 3 disks zou gaan.
Lees meer >

Sneaker  |  09-03-2006

Die snapte ik ook niet helemaal.
Lees meer >

Mark S  |  09-03-2006

Net prijsje voor een 3-disc verzameling! uit recensie: "Wel is er een kartonnen sleeve om DVD heen aangebracht die suggereert dat alle verhalen over 3 DVD...
Lees meer >

Sneaker  |  07-03-2006

Vorige week naar gekeken. In principe zijn het allemaal losstaande verhalen (sommige lopen door op dezelfde of andere disc). Het is een interessante en boeiende...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  07-03-2006

12,99 vind ik nog iets te duur hiervoor: ik ben gierig, dus hoger dan 6 euro ga ik niet. Misschien over een tijdje bij de blokker ofzo :)
Lees meer >

sxesven  |  07-03-2006

Gruwelijk zijn ze geen van allen. Ring en Grudge rip-offs voeren toch wel de boventoon - als je dus derivative concepten kunt waarderen is het absoluut erg verm...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  07-03-2006

Heb 'm aangeschaft een tijd terug en vond 'm erg vermakelijk, zij het niet erg indrukwekkend. De filmpjes laveren tussen meer dan redelijk en barslecht. Aanrade...
Lees meer >

sxesven  |  07-03-2006

Heb 'm aangeschaft een tijd terug en vond 'm erg vermakelijk, zij het niet erg indrukwekkend. De filmpjes laveren tussen meer dan redelijk en barslecht. Aanrade...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  07-03-2006

Heb er echt mee in mn handen gestaan...nie gekocht. Kan iemand mij zeggen of ik dat wel moet doen?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
4.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.