Lebbis en Jansen - Oudejaars 2005

Recensent:
Marcel den Haan
10-03-2006

Totaalbeoordeling:

6.4
DVD

Lebbis en Jansen - Oudejaars 2005 (DVD)
Samenvatting

Aan het einde van elk jaar is het de traditie dat verschillende cabaretiers op eigen wijze het jaar doornemen. Deze zogenaamde oudejaarsconferences zijn altijd erg populair. Ook het duo Lebbis en Jansen gaan aan het einde van het jaar het land door met hun eigen oudejaarsshow. Op geheel eigen wijze bespreken ze dingen die zin gebeurd in 2005 en aangezien het een turbulent jaar was, valt er veel te vertellen. Enkele van de onderwerpen die aan bod komen zijn Rita Verdonk, Samir A., terrorisme Mohammed B., Beatrix en Jan Peter Balkenende.

Commentaar

In 1990 begonnen Dolf Jansen en Hans Sibbel met elkaar samen te werken en hun eerste voorstelling Pas op de hond was gelijk een groot succes. Inmiddels hebben ze al tien programma\'s op hun naam staan en ook solo trekken ze regelmatig door Nederland. Al jaren behoort het duo tot de top van het cabaret in Nederland en dit is uiteraard niet zonder reden. Hun shows zitten tegen het stand-up comedy aan, aangezien er weinig muziek ten gehore wordt gebracht en samen vuren ze de ene na de andere grap af op de kijker. De energieke optredens staan garant voor veel lachen en deze show is daar geen uitzondering op. Op geheel eigen wijze nemen ze het jaar 2005 onder de loep en uiteraard betekent dit veel herkenbare situaties. 2005 was een heftig jaar en dit is duidelijk te merken aan de show. Vooral de politiek en terrorisme staan centraal en dit waren ook onderwerpen die in 2005 erg veel in het nieuws waren. De meeste grappen bevatten zoals wel vaker bij shows van Lebbis en Jansen vaak een onderliggende boodschap waar je als kijker toch wel even over na gaat denken. Dit is een extra kracht van hun shows. Liefhebbers van cabaret zullen zich uiteraard niet vervelen met deze uitgave en zij kunnen deze DVD dan ook gerust ook hun collectie toevoegen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Cabaret, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 80 min
Verpakking: Jewel Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582409581

Extra's

  • De Sneeuwstorm Versie
  • De Uitreiking

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De show is opgenomen voor televisie en dit betekent in Nederland nog vaak een beeldformaat van 1.33:1 en deze uitgave is hier geen uitzondering op. De kwaliteit van het beeld is prima. Het beeld is gedurende de gehele show goed scherp. Er zijn niet veel kleuren aanwezig aangezien het zich allemaal afspeelt in een donker theater, maar de aanwezige kleuren, zoals de kleren van de twee mannen, zien er goed verzadigd en natuurlijk uit. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ruim voldoende te noemen. De show is opgenomen op video, iets dat duidelijk te zien is aan de zwarte rand rond voorwerpen en personen. Verder is er soms wat beeldruis te zien. Verdere artefacten zijn niet aanwezig.
Het programma is verdeeld in 14 hoofdstukken en er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt verzorgd door een Dolby Digital 2.0 track (192 kb/s). Veel valt er niet te vertellen over het geluid omdat deze voornamelijk uit dialoog van de twee komieken bestaat. Deze dialogen zijn goed te volgen en klinken mooi helder. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Voor de rest bestaat het geluid uit het gelach van het aanwezige publiek en dit overstemt de dialogen geen enkele keer. Een track die doet wat hij moet doen en dat is geluid leveren bij de beelden op het scherm.

Extra's

De statische menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en er is geen achtergrondgeluid aanwezig.

Er zijn twee extra\'s op de DVD te vinden en de eerste is een audiotrack van de show van 25 november 2005. Dit was de dag dat half Nederland plat lag door de vele sneeuwval en er kilometers aan files stonden op de Nederlandse snelwegen. Hans Sibbel was één van de mensen die in de file stonden, op weg naar het optreden in Enschede. Dolf Jansen was met de trein gegaan en heeft die avond alleen de show gespeelt. Deze show is in zijn geheel te beluisteren via deze audiotrack.
De tweede extra is een kort filmpje waarin Jochem Mijer en Najib Amhali enkele DVD\'s uitreiken van de shows van Lebbis en Jansen aan de twee mannen zelf. Vier erg grappige cabaretiers op het podium, dat moet leuk worden en dat is het dan ook.

Conclusie

Lebbis en Jansen - Oudejaars 2005 bevat de oudejaarshow van het duo Lebbis en Jansen. Op geheel eigen wijze nemen zij het jaar door en dit staat garant voor veel geslaagde grappen. Het duo staat bekend om hun energieke manier van optreden en ook deze show is daar geen uitzondering op. Fans van cabaret zullen zich niet vervelen van met deze DVD. Het beeld en geluid is van goede kwaliteit en er zijn twee grappige extra\'s toegevoegd die het geheel mooi afronden.

Laatste reacties

Dennis Kuijper  |  14-03-2006

Elk jaar vind ik minder worden,sterker nog,soms zelfs irritant. Ik zie liever Lebbis alleen optreden.
Lees meer >

Henk Heideveld  |  14-03-2006

2005 inhoudelijk minder dan voorgaande jaren. Beeldkwaliteit niet optimaal. Schamel 2.0 stereo geluid. Goedkope uitgave. Prijs relatief hoog. 5 minpunten g...
Lees meer >

Thiver  |  13-03-2006

Ik vond die van 2003 echt geniaal...maar deze en van 2004 vielen onwijs tegen. Nee, ik zal deze echt niet kopen. Ik vond juist de shows van 2002 en 2004 heel g...
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  12-03-2006

Aardige show, leuk om gezien te hebben maar volgens mij 0,0 herkijkwaarde. Cabaret vind ik leuk om te kopen maar dan niet van die shows die alleen maar op nieuw...
Lees meer >

Menno Hagendoorn  |  11-03-2006

Deze show (zoals ieder jaar) live gezien en ik vond hem echt supergoed! Misschien wat minder hilarisch dan voorgaande jaren, maar met een mooie "dubbele laag"....
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  11-03-2006

Ik vond die van 2003 echt geniaal...maar deze en van 2004 vielen onwijs tegen. Nee, ik zal deze echt niet kopen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Grof Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:5
4.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.