Young Guns II

Recensent:
Rogier Burghout
26-10-2023

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Young Guns II (Streaming)
Samenvatting

We schrijven 1879. De nadagen van de roemruchte Lincoln County Wars. De vogelvrij verklaarde trawanten wachten in hun cel om te worden opgehangen. De Kid zelf verblijft in een naburig hotel. Geheel in stijl weet Billy zichzelf en zijn kornuiten te bevrijden en vluchten ze richting Mexico. Het lijkt erop dat een van de grootste legendes uit het Wilde Westen definitief de vrijheid tegemoet rijdt, maar dan slaat zijn oude boezemvriend – Sheriff Pat Garrett (William Petersen) verbeten toe.

Commentaar

Young Guns II is het vervolg op Young Guns uit 1988, en kwam al twee jaar na het eerste deel uit. Een groot deel van de cast kwam terug waarbij anderen (logischerwijs gezien het lot van hun karakter) niet meer terugkeerden. In dit tweede deel zien we naast de bekende gezichten van Emilio Estevez, Kiefer Sutherland en Lou Diamond Philips ook bekende nieuwkomers als Christian Slater, William Petersen (Manhunter), Viggo Mortensen en James Coburn. Waarin het in het eerste deel meer ging over de opgang van Billy the Kid, gaat het in dit vervolg meer over de neergang en het uiteindelijke lot van de legendarische bandiet. Sommige verhalen, waaronder die van Pat Garett (William Petersen), vertellen het verhaal dat Garett Billy the Kid heeft doodgeschoten bij de laatste insluting van de bandieten-bende, andere verhalen vertellen dat hij iemand anders heeft vermoord, want de uiteindelijke confrontatie was in het donker en Garett heeft Billy The Kid nooit goed kunnen horen (dit is waar Garett zijn waarheidsvinding op baseert) en hij heeft alleen maar gefluister kunnen horen. Ook vertelt een verhaal, en dit wordt ook in Young Guns II weergegeven, dat een oude man in zijn jaren 80 claimt dat hij Billy the Kid is geweest en dus nog een lang leven heeft gehad, maar hiervoor werd slechts deels ondersteunend bewijs en verklaringen gevonden. Young Guns II is wat dat betreft een redelijke trouwe vertelling van een aantal mythische verhalen die over Billy the Kid gaan, maar gaat daarnaast ook wel om de actie en de vele revolver gevechten. Regisseur Geoff Murphy (Freejack - ook met Emilio Estevez-, Under Siege 2) heeft een wat groter budget meegekregen en dat is wel te zien. Ook heeft Jon Bon Jovi meegewerkt aan de film en zijn titelsong Blaze of Glory was destijd een wereldwijde hit. Young Guns II heeft de tand des tijds ook best goed ondergaan en vertelt het mythische verhaal op een leuke, luchtige maar soms ook wel redelijk waarheidsgetrouwe manier. Daarnaast zitten er best leuke actiemomenten in en speelt de cast hun rol weer met zichtbare lol. Een leuk vervolg en dito aanrader.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Western
Jaar: 1990
Speelduur: 104 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

We schrijven 1879. De nadagen van de roemruchte Lincoln County Wars. De vogelvrij verklaarde trawanten wachten in hun cel om te worden opgehangen. De Kid zelf verblijft in een naburig hotel. Geheel in stijl weet Billy zichzelf en zijn kornuiten te bevrijden en vluchten ze richting Mexico. Het lijkt erop dat een van de grootste legendes uit het Wilde Westen definitief de vrijheid tegemoet rijdt, maar dan slaat zijn oude boezemvriend – Sheriff Pat Garrett (William Petersen) verbeten toe. Young Guns II heeft de tand des tijds ook best goed ondergaan en vertelt het mythische verhaal op een leuke, luchtige maar soms ook wel redelijk waarheidsgetrouwe manier. Daarnaast zitten er best leuke actiemomenten in en speelt de cast hun rol weer met zichtbare lol. Een leuk vervolg en dito aanrader.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.