De resultaten 1 tot 16 van 16 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Frankenstein (1931) [DVD]

    Frankenstein (1931) [DVD]

    Uit diverse lichaamsonderdelen van overleden mensen bouwt een geobsedeerde wetenschapper een mens. Dr. Henry Frankenstein slaagt er in om zijn maaksel tot leven te brengen. Het lijkt een succes totdat het tot leven gewekte monster begint te moorden...

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Hmmmmmmmmm jullie schrijven:

    Deze DVD werd beschikbaar gesteld door Universal Pictures Benelux
    Echter verwijst dit naar iets totaal anders en heeft in het geheel niets met DVD te maken.................foei


    Jeroen & Agnes.
    Four-Star Trader (158 positief) / SafeTrader
    R.I.P. pa 21-08-2007
    R.I.P. schoonpa 10-05-2008

  3. #3

    Standaard

    Pfffff...... maak je niet zo druk, zeg
    Is dat nu zo erg?!

  4. #4

    Standaard

    ik ken het verhaal van frankenstein wel maar houd niet zo van oude films en vooral niet van oude horror maar voor de rest lijkt ie me wel leuk om een ker bij iemand te kijken maar niet voor de collectie
    life is pain deal with it

  5. #5

    Standaard

    Lijkt me leuk om te hebben maar alleen voor een redelijke prijs (Tis ook een oude film).
    "When a forest grows too wild, a purging fire is inevitable and natural." | DVD's te koop | My Collection | WhatIWatch

  6. #6

    Standaard

    Heb onlangs The Mummy en The Invisible Man bij Play.com voor iets van €12,- per stuk op de kop getikt (aanbieding loopt geloof ik nog!). Dracula en Frankenstein staan ook nog op de verlanglijst, maar dan moeten ze eerst wat goedkoper worden.

  7. #7

    Standaard

    Schitterende film met een geweldige Karloff. Klassieker uit de filmgeschiedenis en een must see voor elke filmliefhebber.

  8. #8
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2002
    Woonplaats
    somewhere in time

    Standaard

    Frankenstein was voor mij één de beste aanwinsten die ik de afgelopen maanden heb gedaan. Het was voor mij best even wennen toen ik erachter kwam dat er tijdens de film geen muziek te horen is. Dat gebeurde in die tijd nog niet. Erg leuk is dan ook de vergelijking van deze film met The Bride Of Frankenstein uit 1935 die wel een filmscore kent. Een heel sterk punt van deze film (en ook van in The Bride Of Frankenstein) is trouwens de humor.
    "Fred, it's not quite dark enough, I can still see something"


  9. #9
    Super Member
    Registratie datum
    Jul 2002
    Woonplaats
    De Cirkel in Badhoevedorp

    Standaard

    Ik heb hem pas geleden aan mijn collectie toegevoegd evenals die andere films uit The Classic Monster Collection. En zoals ik ook eerder zei. Van mij mogen ze er meer op DVD zetten zoals Island of the Lost Souls, ook een horror uit het midden van de jaren 30

  10. #10

    Standaard

    Bij NLstore is deze DVD ongeveer 16 euro. Toch een nette prijs dacht ik zo.

  11. #11

    Standaard

    Wil er geen prijswatch van maken maar heb hem net in Australie (regio 2/4) voor €12,50 incl. verz. besteld. Voor de liefhebbers (ook de andere delen zijn hier voor bovengenoemde prijs te koop):

    http://www.familyboxoffice.com.au/movie.asp?ID=7274

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Eddy
    Het was voor mij best even wennen toen ik erachter kwam dat er tijdens de film geen muziek te horen is. Dat gebeurde in die tijd nog niet.
    Ik heb net Dracula zitten kijken en daarbij was er wel een optie om film muziek mee te laten draaien. En nog in 5.1 ook! Maar dat vertekend wel een beetje want alleen de muziek is 5.1. Ik heb de hele box gekocht en ga vanavond weer verder, waarschijnlijk met Frankenstein en ben zeer tevreden met deze box. Tuurlijk zijn het oude films en is het absoluut niet te vergelijken met moderne films, maar dit is gewoon film geschiedenis. Als echte filmfan moet je ze tenminste een keer gezien hebben!
    Well, thanks to the Internet, I'm now bored with sex. - Phillip J Fry - Futurama

  13. #13

    Standaard

    Ik hoop zo dat deze film ooit nog eens op tv komt. Een tijdje geleden waren ook al "the Creature from the Black Lagoon" en "Dracula" op tv. Heb ze allebei opgenomen omdat het pure stukjes filmgeschiedenis zijn. Net als deze. Kopen hoeft voor mij niet zo, dat vind ik wel een beetje zonde, (misschien ook wel niet) maar ik hoop ooit deze film nog eens te zien.

  14. #14

    Standaard

    Heerlijke filmhistorie, lekkere dvd met voldoende extra's. Aanrader!!
    (Nu op zoek naar de 1910 'stomme'filmversie...)

  15. #15

    Standaard

    Een prima dvd-uitgave van deze klassieker. Alle films uit de Universal-serie met horror-klassiekers zijn zeer de moeite waard maar dit is er natuurlijk eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt.

    De film zelf valt misschien toch wel wat tegen. Het is erg houterig allemaal. Maar da's misschien ook wel een beetje de charme van deze film. Daarbij is deze film misschien niet alleen als horror maar ook als komedie bedoeld: dat zou in ieder geval een hoop verklaren.

  16. #16

    Standaard

    Frankenstein (1931) & Bride of Frankenstein (1935)
    Twee horrorklassiekers waarbij deel 2 vaak als net wat beter wordt gezien. Eng in letterlijke zin zijn deze 2 films absoluut niet, maar het idee en de waanzin wel zeker in de jaren 30. Karloff zet een hele sterke rol neer met een heerlijke sfeer in beide films. De opbouw is in beide films goed evenals de plaatsen zoals het kasteel en de plaatsen die er buiten zijn gekozen. De begraafplaats is werkelijk fantastisch met diverse beeldwerken die soms bewust tegenstrijdig zijn maar heel sterk in contrast staan. Deel 2 is wat completer met een prachtige scene tussen The Monster en de blinde man. Deel 2 is vooral completer, omdat het meer humor, drama en zelfs emotioneel is itt deel 1. Het idee is dan weer origineler in deel 1 waarbij beide delen eigenlijk gewoon gelijkwaardig zijn. Met recht één vd beste sequels genoemd, omdat deel 2 zeker niet onder doet voor deel 1 en dat is niet vaak (nooit?) meer herhaald sindsdien. Absolute must see, omdat het een stukje filmgeschiedenis is en voor mij ook must have. De digi is goedkoop bij Play te koop in een mooie verpakking en relatief (jaren 30) redelijk goed beeld. Deel 2 heeft overigens geen Engelse subs ook al wordt dat niet altijd vermeld op diverse sites, maar is niet heel storend.

    Beide delen 7.5

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •