De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard In The Heat Of The Night [DVD]

    In The Heat Of The Night [DVD]

    Een blanke politiechef en een zwarte detective werken samen in een racistische omgeving.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Het is niet mijn pakkie an. Geef mij maar Training Day.
    Welcome to... "The Family"

  3. #3

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Fokkeyou
    Het is niet mijn pakkie an. Geef mij maar Training Day.
    Je weet niet wat je zegt :wink:
    Een van de meesterwerkjes uit de jaren 60 met een geweldige Sidney Potier en Rod Steiger. Het bewijs hoe spannend een film kan zijn die niet eens zoveel aktie bevat. En het vervelende is dat het thema - rascisme - nog wel eens heel actueel zou kunnen zijn.
    Maar als film een topper en zeker een om aan te schaffen. Gelukkig is ie voor een redelijke prijs te koop.
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  4. #4

    Standaard

    Jammer dat het audiocommentaar er niet op staat. Dat gebeurt trouwens wel vaak dat de regio 2 versie minder extra's bevat.
    Deze klassieker moet je in ieder geval gezien hebben. Goede muziek weer van Quincy Jones. Samen met Mississippi Burning met goede muziek van Trevor Jones prima films over die tijd in de VS.

    Training Day is ook wel een goede film, maar vooral door Denzel Washington.

  5. #5
    De_Schaduw
    Guest

    Standaard

    Ik heb de UK uitgave, maar ik neem aan dat die redelijk het zelfde is.
    Het beeld vind ik mooi, al had het ietsje scherper gemogen. Voor de rest is het kleurig en ziet het er natuurlijk uit. Aardig schoon ook. Als je DVD ziet dan zou je niet zeggen dat de film in de jaren '60 is gemaakt, ziet eruit alsof het uit de jaren '80 komt of zo.
    Het geluid is ook wel okee, al vind ik dat het soms wel wat helderder kan. Sommige buitengeluiden zoals de speurhonden klinken dof en de muziek eigenlijk ook wel. De herfstbladeren die je onder de voeten van personages hoort kraken in het bos klinken onnatuurlijk en verraden de leeftijd van de film.

    Al met al best een goede DVD, en gelukkig brengt MGM nu een oudere film als deze eindelijk anamorf, andere widescreen titels van nog niet zo lang geleden zijn dat helaas niet

    De DVD koste me nieuw zo'n €9.80 of zo. Hij was toen net verschenen en viel meteen onder de Britse 3 MGM's voor £20 actie. Nederlandse winkel RoDisc profiteerde hier btw ook van, die verkocht MGM titels toen voor €9.95.

    Mooie prijs voor deze DVD!

  6. #6

    Standaard

    In the Heat of the Night (1967)
    Gewoon een degelijke film waar Poitier de hoofdrol speelt als een noordelijke rijke zwarte [spoiler:febd7b3b1b]agent[/spoiler:febd7b3b1b]die als verdachte wordt gezien uiteraard om zijn huidskleur in een zuidelijk dorpje in de VS. Het draait niet alleen om discriminatie wat gelukkig nooit vervelend echt clichématig wordt. Verhaal weet te boeien en is verder muv het einde gewoon leuk en interessant waarbij alleen de "Who-Done-It?" ietwat teleurstellend is. Lekker koud sfeertje met een koele Poitier en een overtuigende Steiger. De moeite waard om te kopen.

    8

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •