De resultaten 1 tot 22 van 22 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Heffing op lege DVD Media is definitief

    Heffing op lege DVD Media is definitief



    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Een zeer bedenkelijk stukje wetgeving, niet vanwege de heffing zelf.
    Dit zat er natuurlijk aan te komen, (men ziet weer geld), wat Philips echter flikt begint behoorlijk in samenwerking met ONZE overheid op een stukje bananenrepubliek mentaliteit te lijken. Men heeft in dit land zo'n grote mond op het gebied van kartelvorming etc.. Als echter de overheid samen met een van lands grootste bedrijven een leuke deal maakt (in dit geval voor Philips zelf) dan kan dit. Ik vraag mij eigen af wat of onze volksvertegenwoordiging in de tweede kamer hierover nog te zeggen heeft.

  3. #3

    Standaard

    Dit gaat inderdaad wel erg ver, philips heeft een flinke vinger in de pap met "DVD+r" en door de heffing is er nagenoeg geen prijsverschil meer tussen - en + en dus een vrije weg voor philips.

    1 woord: SCHANDALIG
    FOK YOU MAN (Tony Montana)

  4. #4

    Standaard

    Het gevoel wat ik bij dit soort heffingen krijg, is dat je dus gewoon mag kopieren wat je wilt, omdat je daarvoor op de schijfjes een extra heffing voor betaald!

  5. #5

    Standaard

    Dat gevoel heb ik dus ook.

    ik gebruik mijn dvdr's vooral om data op te slaan en om mijn homevideo's hierop te branden, door die heffing betaal ik dus voor mijn eigen producties!
    Ook indien men stand alone dvd recorder gebruikt betaal je dus voor opnames van tv.
    Een woord hiervoor, belachelijk

    de groeten,

    Ron

  6. #6
    yobedur
    Guest

    Standaard

    En ik maar denken dat we in de EU zaten. Dit riekt heel erg naar steun door de overheid voor Philips. Kom op Bolkestein!
    BTW, kan ik voor mn homevideoos nu ook een aandeel krijgen, ik ben tenslotte ook auteursrechthebbende!

    Zit er trouwens geen heffing op kopieerpapier?

  7. #7

    Standaard

    Het heeft meschien met gelijk trekken in de Europa waar de euro is ingevoerd te maken.

    Als bv de belgen 1,50 voor een drankje vragen en wij 2,00 worden de belgen ook 2,00.
    Alleen bepaalt de winkelier hier de prijs zelf.
    Dat zal met deze cd's niet zo zijn.

    Maar weet dit dus niet zeker hoor.

  8. #8

    Standaard

    schandalig en belachelijk dit zou je moeten aangeven bioj de nma
    life is pain deal with it

  9. #9

    Standaard

    Nog maar effe gauw 100 lege DVD-R's gekocht. Scheelt toch weer 100 euro t.o.v. de sutuatie na 1 juli. :x Uitsluitend voor data overigens.

    Dit is toch werkelijk een erg dubieus besluit. Ook die truc om de prijs van DVD+R weer gunstiger te maken..... Philips toch, hoezo manipulatie? corruptie? misleiding?

    Ook de officiële berichtgeving word ik niet goed van. Dat er in het kader van het legaal thuiskopiëren zo'n heffing komt. Hahahaha.....laat me niet lachen...van 1 euro per medium nog wel!!!! En dan die blije stichting thuiskopie, wat denk je dat daar weer verdient wordt?

    Nee, de muziek- en filmindustrie probeert de consument hoe dan ook het geld uit de portemonnee te zuigen. Dat er zoveel gekopieerd wordt door de torenhoge prijzen van ("voorbespeelde") CD's en DVD's daar horen we natuurlijk niks over.

    Ik kan me voorstellen dat veel mensen nu gaan denken dat ze, nu er toch een extra heffing op zit voor illegaal kopiëren, dan ook maar meer illegaal gaan kopiëren.

  10. #10

    Standaard

    het zijn alemaal klojo's wedden alemaal op twee paarden

    zowel sony als philips wel allemaal branders en media uitbrenge

    en ondertussen maar klagen dat er weinig muziek cd's worden

    verkocht wie weet worden er wel minder goede cd's uitgebracht.
    kennis is nog geen wijsheid

  11. #11

    Standaard

    In mijn ogen klopt deze heffing van geen kanten. Er is helaas geen kapitaalkrachtige partij die er tegenin wil gaan, net als met de import die illegaal is gemaakt in Nederland. DVD.nl misschien?? We zullen het weer leidzaam moeten ondergaan.

  12. #12

    Standaard

    Wij hebben inmiddels contact opgenomen met een zeer grote consumenten-organisatie. Zij gaan kijken of hier iets mee te doen is.
    Eric van Ballegoie

  13. #13

    Standaard

    Goed zo Eric !
    Vindt het echt belachelijk niet zozeer van de heffing (dat eigenlijk ook)
    maar al helemaal zoveel heffing en dan ook nog bij dvd-r het dubbele als bij dvd+r, dat gaat er bij mij echt niet in. Zo benadeel je dus de mensen met dvd-r meer als dvd+r dat KAN TOCH NIET !!
    Philips maakt het zich zowel erg gemakkelijk

  14. #14

    Standaard

    En voor de mensen die de recordables voor andere doeleinden wilde gebruiken, hebben wellich helemaal zoiets van: Dan doe ik het ook, want ik moet er nu toch voor betalen.

    Dus het tegengaan van illegalen hou je op deze manier niet tegen.
    en dan hebben we het inderdaad nog niet eens over de voordelen die Philips hiermee oploopt...
    "Your Focus Determines Your Reality." -Qui-Gon Jinn

  15. #15

    Standaard we gaan weer shoppen in Duitsland....

    Ach, nog een reden om vaker naar Duitsland te gaan shoppen
    en dadelijk vragen de winkeliers zich af waarom ze minder omzet hebben

    ze leren het ook nooit....

    P.S: ik ben zelf ook een regisseur die zijn eigen films via het internet verkoopt (gelukkig op DVD+R) krijg ik nu een vergoeding van die stichting.....?

  16. #16

    Standaard

    Ja, ik heb zojuist 8 keer setje van 5 DVD-R gekocht bij Aldi in Duitsland (zonder dat ik dit wist). Kostte daar € 7,00 per setje. Is toch niet al te duur !

  17. #17

    Standaard

    schandalig en in mijn ogen een pure belastingmaatregel om weer de zakken te vullen. Als het toch gaat om het tegen gaan van illegale praktijken doe dan meer je best om deze gasten op te pakken, maar pak dan niet de gewone man die het wel legaal gebruikt. Ik hoop dat de consumentenbond hier wat aan kan doen want dit kan niet.

  18. #18

    Standaard

    Persoonlijk ben ik na dit soort berichten sceptisch geworden, en stel ik voor Europa te hernoemen naar EuropaY...

    Regelmatig koop ik zat dvd's in Nederland (maar ook regio 1 vanuit verre oorden) en brand m'n bestanden, downloads (niet alleen maar 'dubieuze' zaken hoor!) plus wat video-opnamen. En dan nu flink moeten lappen voor vergoedingen die op onduidelijke wijze doorgesluisd worden... Er zijn zat mensen die nu zeggen: mooi, dan huur ik een zwikkie dvd's in de videotheek, kopieeren maar en zo bouw ik een leuke collectie op.

    Het is dat de prijzen niet omhoog kunnen zoals destijds met cd's, anders wist je de volgende stap wel... Maar dat bedrijven als Philips nu de politiek overnemen gaat mij tever. Niet alleen om de prijs maar nu ook om het principe laat ik Philips links liggen voortaan...

  19. #19

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door mark9534
    Vindt het echt belachelijk niet zozeer van de heffing (dat eigenlijk ook)
    maar al helemaal zoveel heffing en dan ook nog bij dvd-r het dubbele als bij dvd+r, dat gaat er bij mij echt niet in. Zo benadeel je dus de mensen met dvd-r meer als dvd+r dat KAN TOCH NIET !!
    Philips maakt het zich zowel erg gemakkelijk
    Ten eerste vind ik de heffing alleen al belachelijk. Typisch Nederland met z'n regeltjes. Mag dit eigenlijk wel volgens de Europese wetgeving waaraan die van ons ondergeschikt is ?

    En dan zeker omdat nu een partij (Philips) haar eigen product door deze heffing aantrekkelijker maakt. Dat is alleen al volgens de diverse wetten in Nederland en Europa verboden. Maar als we daartegen gaan protesteren dan wordt de heffing op alle DVD's natuurlijk 1 euro.


    Ik denk dat ik uit protest maar minder DVD's ga kopen, een brander aanschaf en in Duitsland een partij lege schijven ga halen. Pak ik ze driedubbel terug, 't stelletje *&^@$*!@%#$.
    Zo kweek je toch illegaliteit, alleen al om je tegen dit soort praktijken af te kunnen zetten ?

  20. #20

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door smooth_e
    schandalig en in mijn ogen een pure belastingmaatregel om weer de zakken te vullen.
    Deze toelage wordt verdeeld onder auteursrechthebbenden. Het verwijnt dus niet zomaar in de staatskas. Zo werkt het in elk geval met onbespeelde videobanden ook.

  21. #21

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door mikerj
    Citaat Oorspronkelijk gepost door smooth_e
    schandalig en in mijn ogen een pure belastingmaatregel om weer de zakken te vullen.
    Deze toelage wordt verdeeld onder auteursrechthebbenden. Het verwijnt dus niet zomaar in de staatskas. Zo werkt het in elk geval met onbespeelde videobanden ook.
    Dat klopt. Maar lang niet altijd is er een rechthebbende. Als ik eigen video-opnamen maak en op een VHS band overzet, krijg ik geen geld van die stichting, maar betaal wel voor m'n eigen opnamen.

    Als ik iets van TV opneem omdat ik het op dat moment niet kan zien en later bekijk en weer wis, betaal ik ook voor gebakken lucht. En zo zijn er nog vele vele voorbeelden te bedenken waarbij die stichting geld krijgt waar ze geen recht op heeft.

    Dat is het zelfde als de discussie over CD prijzen: de platenhandel zegt dat ze daarmee Nederlands product stimuleert, omdat dat anders onbetaalbaar is. Waarom ? Ik ben niet in Nederlands product geinteresseerd, maar wordt wel gedwongen daaraan mee te subsidieren.

    Maar ach, ik moet me niet te veel hier over opwinden. Is slecht voor m'n stress-caused-maagzweer.

  22. #22

    Standaard

    IEMAND MOET HIERMEE NAAR DEN HAAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Iedere dag massaal mailtjes hierover sturen toTze er gek van worden!!!!!

    Ik vind dvd's al zo duur en mijn filmcollectie is volledig legaal....maar als men zo begint....ik gebruik lege dvd media voor data-opslag....maar misschien kan ik me voortaan geld besparen door ook lekker de nieuwste films te branden...die niet eens in de bioscoop draaien....want de bios is ook zo associaal duur geworden!!!!!
    Ik wou dat mijn loon procentueel mee kon stijgen met het barbarisme waar men nu mee bezig is in europa!
    F*CK gewoon!!!!
    All you need is...

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •