De krachtige film VOIR DU PAYS verschijnt 27 juni op DVD en VOD

Nieuw op DVD en VOD van Cinemien:

VOIR DU PAYS

van Delphine Coulin & Muriel Coulin

Voir Du Pays DVD

De twee vriendinnen Aurore (Ariane Labed) en Marine (Soko) keren samen met hun eenheid huiswaarts na een missie in Afghanistan. Ze maken een korte tussenstop in een vijfsterrenhotel op Cyprus voor wat het leger een “decompressie” noemt. Na maanden van discipline en afzien belanden de militairen tussen de toeristen die genieten van een overvloedig buffet, onbeperkte cocktails en luieren aan het zwembad. Het contrast met het leven aan het front kan niet groter zijn.

Op het zonovergoten eiland worden de soldaten in de watten gelegd en wordt feesten afgewisseld met sessies groepstherapie. Tijdens de sessies worden hun recente Afghaanse acties besproken met behulp van virtual reality wat leidt tot verhitte discussies over soms traumatische herinneringen. De verschillen tussen mannen en vrouwen zorgen ervoor dat de verhoudingen op scherp worden gesteld.

Voir du Pays werd geschreven en geregisseerd door de zussen Coulin en is een verfilming van de gelijknamige roman van Delphine Coulin. De film won de prijs voor het beste scenario op het filmfestival in Cannes.

Cast: Ariane Labed, Soko
Regie: Delphine Coulin, Muriel Coulin
Genre: Drama
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 27 juni

 

Nieuw in de Award Winning Cinema reeks van Cinemien:

CAROL - Todd Haynes

Carol AWC DVDNew York, begin jaren ’50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.

Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop.

Gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley.
Carol ontving nominaties voor 6 Oscars, 5 Golden Globes en 9 BAFTA’s.

Cast: Cate Blanchett, Rooney Mara
Regie: Todd Haynes
Genre: Boekverfilming, Drama, Lesbian
Land: Groot Brittannië
Taal: Engels
Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 27 juni

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina