You Resemble Me - vanaf 23 november in de bioscoop

Persbericht
19 oktober 2023

 

YOU RESEMBLE ME


Vanaf 23 november in het filmtheater

Het veelgeprezen You Resemble Me vertelt het turbulente verhaal van twee van elkaar gescheiden zusjes uit de Parijse banlieue. Een intiem verhaal over liefde, familie, zusterschap en verbondenheid. Geproduceerd door Spike Lee, Spike Jonze, Riz Ahmed en Alma Har'el maakte de Egyptisch-Amerikaanse journalist en regisseur Dina Amer een vernieuwende docufictie over één van de lastigste kwesties van onze tijd. You Resemble Me  is vanaf 23 november te zien in de filmtheaters. Bekijk de trailer hier.

Tijdens de bomaanslagen in Parijs in 2015 werd een jonge vrouw genaamd Hasna Aït Boulahcen ten onrechte geïdentificeerd als Europa's eerste vrouwelijke zelfmoordterrorist. Journaliste Dina Amer interviewde haar vrienden en familie en schreef een onjuist verhaal voor Vice over het tragische leven van Hasna, door de media geportretteerd als een vrouwelijke jihadstrijder die zichzelf had opgeblazen. Dat onterechte beeld wil Dina Amer in You Resemble Me rechtzetten. Ze plaatst de radicalisering van Hasna in een ander daglicht met het ware, turbulente verhaal over twee zusjes in de Parijse banlieue. Aan de hand van meer dan 300 uur aan interviews schetst ze het leven van een klein meisje dat haar jongere zusje beschermt tegen het misbruik thuis, tot een jonge vrouw die worstelt om haar identiteit te vinden.

You Resemble Me maakte een ware zegetocht langs diverse filmfestivals over de hele wereld, waaronder filmfestival van Venetië, Human Right Film Festival, Miami Film Festival, Prague International Film Festival, en won maar liefst 22 awards.

Credits
Jaartal: 2021 | Genre: Drama | Lengte: 90 minuten | Land: VS, Frankrijk, Egypte | Taal: Frans, Nederlands ondertiteld | Cast: Lorenza Grimaudo, Ilonna Grimaudo, Mouna Soualem | Regisseur: Dina Amer | Distributeur: Reveal Films

Over Reveal Films
REVEAL Films is een gespecialiseerd Benelux filmdistributiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat onze catalogus op grote schaal wordt verspreid en voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. We bepalen zorgvuldig distributiestrategieën, afhankelijk van distributievensters, territoria en verleende rechten.

Bij REVEAL Films beheren we alle verschillende stadia van distributie, van onderzoek tot dealonderhandeling tot materiële leveringen tot financiële rapportage. We hebben uitgebreide ervaring in de wereldwijde filmindustrie, van home entertainment, bioscoopreleases tot online mediaplatforms, en we missen nooit een kans om filmfestivals over de hele wereld bij te wonen om filmmakers en producenten van over de hele wereld te ontmoeten.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina