Chinese Ghost Story 2, A (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
04-03-2004

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

Chinese Ghost Story 2, A (SCE) (DVD)
Samenvatting

Tsei-Shen (Leslie Cheung) zwerft na zijn avonturen met de geesten wat rond en komt al snel in de problemen. Hij wordt voor iemand anders aangezien en belandt in de gevangenis. Na enige tijd hier gezeten te hebben, weet hij te ontsnappen. Hij komt al snel de Taoïstische zwaardvechter Chi Chau (Jacky Cheung) tegen. Samen overnachten ze op een begraafplaats. Dan komt Tsei-Shen in aanraking met een dubbelgangster van zijn verloren liefde. Ze probeert samen met een groep mannen haar vader uit de handen van de keizer te houden. Tsei-Shen en Chi Chau besluiten de groep te helpen en zitten al snel tot over hun oren in de problemen. Geesten, monsters en een vliegende duizendpoot zijn slechts enkele van de gevaren die ze moeten trotseren.

Commentaar

Na het grote succes van A Chinese Ghost Story moest er natuurlijk een vervolg komen. Bijna de volledige cast is terug, met een paar welkome aanvullingen. Dit tweede deel heeft dezelfde sfeer die zo kenmerkend is voor het eerste deel, maar qua verhaal doet het vervolg toch wat onder voor het origineel. Leslie Cheung schittert weer in zijn rol als de naïeve Tsei-Shen. Het blijft een gemis dat deze man zo vroeg is gestorven. Jacky Cheung zorgt voor de komische noot in deze film en hij weet een leuk personage neer te zetten. Ook dit deel zit weer boordevol special effects. Helaas zijn ook deze effecten erg achterhaald, iets wat een beetje afbreuk doet aan de film. De actiescènes zijn wel weer goed verzorgd. Vond je het eerste deel een goede film, dan zul je ook aan dit vervolg veel plezier beleven.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Fantasy, Martial Arts
Regio: 2
Jaar: 1990
Speelduur: 104 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.92:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Kantonees
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8716777920183

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het wat vreemde beeldformaat van 1.92:1 op de DVD en is anamorf. De positieve kanten van deze transfer zijn de scherpte, kleuren, contrast en zwartniveau welke allemaal voldoende zijn. Ook het schaduwdetail is erg goed. Van edge-enhancement en andere artefacten is geen sprake. Helaas is er gedurende de gehele film wel filmgrain aanwezig. In sommige scènes is dit wat meer dan in andere. Ook zijn er af en toe wat beschadigingen waar te nemen. De ondertiteling is duidelijk te lezen in een prettig lettertype. De film is slechts onderverdeeld in acht hoofdstukken wat uiteraard te weinig is voor een film van deze lengte.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid is er de keuze tussen een Dolby Digital 2.0 (224 Kbps) en een Dolby Digital 5.1 track (448 Kbps), allebei in de originele Kantonese taal. De Dolby Digital 5.1 track heeft in dit geval de voorkeur. De track klinkt enigszins teleurstellend. Het geluid klinkt helder, maar is vooral gericht op de centerspeaker. Hierdoor is er weinig sprake van enige ruimtelijkheid. De frontspeakers worden gebruikt voor het weergeven van de muziek, maar zoals gezegd wordt dit ook door de center weergegeven. De surroundspeakers worden slechts een enkele keer gebruikt. Ook de subwoofer draagt maar weinig bij. Dit had uiteraard beter gekund, zelfs voor een oudere film zoals deze.

Extra's

Met de extra’s zijn we snel klaar. Die zijn er namelijk niet. Waarom er dan met grote letters Special Collectors Edition staat, is een groot raadsel.

Conclusie

A Chinese Ghost Story 2 is een waardig vervolg op het succesvolle eerste deel. De film blijft iets achter op het origineel, maar is nog altijd één van de betere films in dit genre. Ben je een fan van het eerste deel, dan mag dit vervolg niet ontbreken in je collectie. De DVD is redelijk te noemen. Het geluid blijft wat achter, maar de beeldkwaliteit is voldoende, ook al had dit ook wat beter gekund. Er zijn geen extra’s te vinden wat uiteraard een gemis is, zeker op een Special Collectors Edition.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

GsusNL  |  09-03-2004

Ik wacht op de reeds aangekondigde uitgaven door het Engelse Hong Kong Legends, voornamelijk door de slechte reputatie van Dutch Film Works met hun eigen releas...
Lees meer >

Yi-Long  |  06-03-2004

Ik wacht op de reeds aangekondigde uitgaven door het Engelse Hong Kong Legends, voornamelijk door de slechte reputatie van Dutch Film Works met hun eigen releas...
Lees meer >

Cloud  |  05-03-2004

In MM Antwerpen liggen ze er elk voor 10.99eur. Maar ik ben ook even aan het wachten op een box.
Lees meer >

GsusNL  |  05-03-2004

Dan ga ik deze eens samen kopen met deel 1, wat is trouwens adviesprijs van deel 2? thnx P.S.: nog kans dat alle delen in een box uitkomen?
Lees meer >

Cloud  |  04-03-2004

Deze ga ik zeker eens aanschaffen samen met deel 1 en 3. Ik heb er goede jeugdherinneringen aan overgehouden. Deel 2 was vroeger 1 van men lievelingsfilms. ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:5
Extra's:0
4.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 19
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.