American Chopper: The Series - Seizoen 1 (Box 3)

Recensent:
Marcel den Haan
13-11-2005

Totaalbeoordeling:

7.8
DVD

American Chopper: The Series - Seizoen 1 (Box 3) (DVD)
Samenvatting

Enkele kilometers buiten de stad New York ligt Orange County. Hier, in het plaatsje Rock Tavern vinden we de werkplaats van Orange County Choppers, ook wel bekend als OCC. In deze werkplaats bouwen de werklui van OCC, onder leiding van Paul Teutul Senior, aan de meest waanzinnige motorfietsen. Al deze motoren, ook wel Custom Choppers genoemd, zijn uniek en specifiek gemaakt voor de eigenaar. De meeste ontwerpen komen uit het brein van Paul Teutul Junior en aangezien hij nogal slordig en lui van aard is, komt het vaak tot woorden met zijn vader die graag de touwtjes in handen heeft.

Commentaar

In deze derde en laatste box van het eerste seizoen zijn weer enkele afleveringen te vinden die draaien om de verwikkelingen in het bedrijf OCC dat bekend staat om het afleveren van de meest waanzinnige motoren. De volgende afleveringen zijn te vinden op deze uitgave: Fire Bike 1 & 2 (aflevering 5 en 7) en Race Car Bike 1 & 2 (aflevering 3 en 4).
In de Fire Bike afleveringen kunnen we zien hoe Paul Jr. een motor bouwt met als thema het brandweerkorps van New York en de Race Car Bike afleveringen gaan over een motor die eruit moet zien als een NASCAR wagen, maar de bouw van deze motor gaat niet zoals het zou moeten. De bouw van deze motoren brengen veel stress met zich mee en dat uit zich in enkele onderlinge strubbelingen die vooral tussen vader en zoon Paul Teutul plaats vinden. Uiteindelijk komen de mannen van OCC er toch weer uit en leveren ze weer een prachtige motor af.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 200 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Discovery Channel
EAN: 714221020571

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de derde box is vergelijkbaar met die van de eerste twee. Ook deze afleveringen hebben 1.33:1 beeldformaat. Het beeld is redelijk scherp met af en toe wat softe momenten. Kleuren, contrast en zwartniveau zijn voldoende, maar geen van alle echt optimaal. De afleveringen zijn op video opgenomen wat resulteert in een zwarte lijn rond personen en objecten. Verder zien we regelmatig wat beeldruis en ook is er soms wat posterisatie aanwezig.
De afleveringen zijn verdeeld in 4 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid tijdens de afleveringen komt van een Dolby Digital 2.0 track (192 kb/s). De monotracks leveren geluid tijdens de afleveringen en dat is eigenlijk alles wat er over de tracks te vertellen valt. Het geluid klinkt wel mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig, maar de tracks hebben duidelijk hun beperkingen maar voldoen prima voor een serie zoals deze.

Extra's

De menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Er zijn geen extra\'s aanwezig op deze uitgave.

Conclusie

De derde en laatste box van het eerste seizoen van American Chopper bevat weer enkele leuke afleveringen waarmee het eerste seizoen verkrijgbaar is op DVD. Ook deze keer kan er weer gelachen worden om het geruzie van vader en zoon Paul Teutel en kunnen we ons weer vergapen aan de mooie motoren die de heren afleveren. Beeld en geluid zijn redelijk te noemen, zeker voor een serie zoals deze. Ook deze keer zijn er geen extra\'s aanwezig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
7.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.