Simpsons, The: Go to Hollywood

Recensent:
Koen Koene
06-11-2003

Totaalbeoordeling:

7.9
DVD

Simpsons, The: Go to Hollywood (DVD)
Samenvatting

Op The Simpsons Go to Hollywood tref je de volgende vier afleveringen aan:

Flaming Moe’s (Seizoen 3, Aflevering 10): Als Moe’s kroeg op een dag zonder bier zit, vertelt Homer hem over een drankje dat hij ooit maakte toen hij het in Huize Simpsons zonder bier moest stellen: de Flaming Homer. Nadat Homer aan Moe heeft laten zien hoe het drankje gemixt moet worden, en de Flaming Homer onverwacht een groot succes wordt, doet Moe net of het zijn idee was. Dit tot groot ongenoegen van Homer.

Krusty Gets Kancelled (Seizoen 4, Aflevering 22): Ieders favoriete clown Krusty delft het onderspit als zijn TV-show van de buis wordt gehaald omdat concurrent Gabbo de kijkers op zijn hand krijgt. Bart is echter vastbesloten om zijn idool weer terug op TV te krijgen, en hij hoopt dit te bewerkstelligen door het organiseren van een groots TV-spektakel.

Fear of Flying (Seizoen 6, Aflevering 11): Als Homer na een incident Moe’s kroeg uitgegooid wordt, gaat hij op zoek naar een nieuwe locatie waar hij zijn dorst kan lessen. Uiteindelijk belandt hij in een pilotenbar, waar hij wordt aangezien voor een echte piloot. Dat is allemaal leuk en aardig, totdat Homer daadwerkelijk achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaats moet nemen…

When You Dish Upon a Star (Seizoen 10, Aflevering 5): Homer komt erachter dat Kim Basinger en Alec Baldwin hun intrek in Springfield hebben genomen, om de drukte van het leven als beroemdheid te ontvluchten. Homer wordt hun hulpje, maar hij moet beloven niemand te vertellen over hun aanwezigheid in Springfield. Maar erg lang kan Homer zijn mond niet houden.

Commentaar

In de afleveringen op The Simpsons Go to Hollywood, een van de vier DVD’s uit de eerder op VHS verschenen Simpsons Classics reeks, draait het om beroemde gastoptredens. Zo hoor je in Krusty Gets Kancelled niemand minder dan Johnny Carson, Hugh Hefner, Bette Midler, Luke Perry, Elizabeth Taylor, Barry White en de Red Hot Chili Peppers, maakt in Flaming Moe’s de band Aerosmith zijn opwachting, zie je in Fear of Flying een kort optreden van de Cheers-cast, en heeft men voor When You Dish Upon a Star naast toenmalig Hollywoodpaar Kim Basinger en Alec Baldwin ook regisseur Ron Howard en producer Brian Grazer weten te strikken. Al met al wederom een vermakelijke verzameling afleveringen, die goed is voor zo’n 88 minuten kijkplezier.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Spaans, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626014485

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Indien je de recensies van de overige Simpsons Classics DVD’s (Greatest Hits, Bart Wars en Too Hot for TV) hebt gelezen, dan zul je je wellicht herinneren dat in alle drie de gevallen qua beeld de algemene conclusie luidt: hoe recenter de aflevering, hoe beter de kwaliteit. Ook bij The Simpsons Go to Hollywood varieert het beeld per aflevering, al is het deze keer niet de oudste die er het slechtste uitziet. Die twijfelachtige eer gaat naar de zeer onrustige weergave van Fear of Flying (seizoen 6), die met dot crawl en cross colouration doorspekt is. Bij zowel Flaming Moe’s als Krusty Gets Kancelled (seizoen 3 en 4) is artefacting een stuk minder storend aanwezig, maar daarbij laat de scherpte vaak wat te wensen over. De recentste aflevering van het stel, When You Dish Upon a Star (seizoen 10), geeft daarentegen totaal geen reden tot klagen, en toont een transfer zoals we die bij alle afleveringen zouden willen zien.

Geluidskwaliteit

Ook op geluidsgebied geldt voor deze vierde Classics DVD grotendeels hetzelfde als voor de overige drie: de aanwezige Dolby Digital 2.0 surroundtracks (192kbit/s) worden over het algemeen namelijk gekenmerkt door goed verstaanbare dialogen, een redelijke klank en aardig gebruik van het matrix-achterkanaal. Uitzondering hierop is de aflevering Flaming Moe’s, waar op bepaalde momenten het geluid uit fase lijkt te zijn en vol zit met ruis en vervorming. Luister bijvoorbeeld eens naar het praatje van Bart rond 09:55.

Extra's

Zoals we inmiddels gewend zijn bij de Simpsons Classics krijg je enkel een verzameling trailers als extra, namelijk die van de eerste twee seizoenen en van de compilatieuitgaven Backstage Pass, Film Festival, @Work en Halloween Special.

Conclusie

The Simpsons Go to Hollywood is een van de vier Simpsons Classics compilatie-DVD’s, met als overkoepelende thema \"beroemde gastrolletjes\". De vier aardige aflevering van deze uitgave staan zoals gebruikelijk met aanvaardbaar beeld en geluid op het schijfje, terwijl noemenswaardige extra’s ontbreken. Al met al is het een aardig zoethoudertje voor de fans tijdens de ‘droge periode’ tussen het verschijnen van de seizoensboxsets. Al is daar door de recentelijke release van de derde box (waarop tevens een van de vier afleveringen van The Simpsons Go to Hollywood te vinden is) momenteel geen sprake van.

Laatste reacties

freaky  |  06-11-2003

Ik blijf me bezig houden met de dvd boxen :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 122
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.